Adabüs tartışmalarına İmamoğlu’ndan yanıt: Adalar toplu taşımasız olamaz

Adabüs tartışmalarına İmamoğlu’ndan yanıt: Adalar toplu taşımasız olamaz
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, adabüs tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adalar halkının tepkilerini bildiğini belirten İmamoğlu, "Adalar toplu taşımasız olamaz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Metro İstanbul bröve töreninde açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, İstanbul'da yaşayan mültecilere ilişkin, "Ben 2 milyonu aşıyor diyorum. Birileri rakam veriyor, 1 milyon 53 bin. Kendileri de inanmıyor. İlçe belediyelerinin rakamlarını toplasınlar veri daha da yukarı çıkar." dedi.

Ekrem İmamoğlu, Almanya’da yaptığı konuşmada İstanbul’da 2,5 milyona yakın sığınmacı olduğunu kaydetmiş ardından açıklama yapan İçişleri Bakanlığı İstanbul'da yaşan yabancı sayısını 1 milyon 87 bin 17 olarak bildirmişti.

"Arzu etmediğimiz seviyede.."

"İlçe belediyelerinin rakamlarını toplasınlar veri daha da yukarı çıkar" diyen İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İstanbul'da resmi olarak 16 milyona yakın bir nüfus var. Ama ne yazık ki arzu etmediğimiz seviyede gelenler de var. Öğrenciden, turistten bahsetmiyoruz. Bu 1 milyonu aşan aynı anda şehrimize gelen insan sayısı var ki onla beraber 17 milyonu zaten aşıyoruz. Arzu etmediğimiz derken bazı zor koşullardan kaçan insanların da geldiği bir ülkeyiz. Bunda bir kısım dış politikanın yanlış yönetilmesinin de aşırı sayılarda var. Ben 2 milyonu aşan var. Birileri rakam veriyor, 1 milyon 53 bin. Kendileri de inanmıyor. İlçe belediyelerinin rakamlarını toplasınlar veri daha da yukarı çıkar.

"Adalar toplu taşımasız olmaz"

Adalar halkıyla olan üst sevideki samimi diyaloğumuza zarar getirecek hiçbir davranışta ne ben ne de bir çalışma arkadaşımız bulunmaz, bulunamaz. Gelişen olayları kötü yorumlayan, bunları başka türlü yorumlaya çalışan, halkın bu duygularını sömürmeye çalışan yayınları gülerek izliyorum. Zira bizim siyaset anlayışımızda , tepkiyi göndeen insanlara saygı duymak en öneli tavrımızdır. Ben Adalar halkının tepkisini duyuyorum ve hissediyorum. Faytonları kaldırdıktan sonra oradaki toplu taşımayı sağma mecburiyetimizin olduğunu, Adalar toplu taşımasız olmaz. Orada yaşayan insanlar orta yaşlı vatandaşlarımız.

Kılıçdaroğlu ile görüşeceği iddiaları...

CHP 7'inci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceği yönündeki iddialara ilişkin soruya da İmamoğlu, şu yanıtı verdi:

“Sayın önceki dönem genel başkanımızla Kurban Bayramı’nda bayramlaştık. Bayramlaştığımız esnada da ben artık Ankara’ya da geliyorum. Muhtemelen daha sık geleceğim, Türkiye Belediyeler Birliği görevimden ötürü ve geldiğimiz bu esnada da olabilirse bir yemekte sohbet etmeyi arzu ederim, dedim kendisine. O da ‘memnuniyetle’ dedi ama net olarak şu tarih bu tarih yok. Bunun farklı şekillerde basına yansıması, tarihin hatta gündemin, içeriğinin aktarılması ya da birilerinin bunu bir şekilde çatır çutur farklı anlamlara çekerek yazmasını hayretle izliyorum. Yani benim tek arzum var. Önceki dönem genel başkanımızla aramızdaki münasebetin yanlış anlaşılmalardan uzak, samimi bir ilişkide yürüdüğünü ve bunu da bir yemek yiyerek gayet samimi bir ortamda toparlama girişimiydi. Bu hafta müsait olur muyuz, bilmiyoruz. Olursam zaten ararım. Haftaya da olabilir, bir sonraki hafta da olabilir. Yani bu, iki ülke cumhurbaşkanının görüşme muhabbeti değil. Bir arada görev yapmış olan önceki dönem genel başkanıyla İstanbul Belediye Başkanı arasındaki bir dost muhabbeti.

Öne Çıkanlar