HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu, Bahçeli'nin 'Öcalan' çıkışına şaşırdı: 'Bu dozda beklemiyorduk'

HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu, Bahçeli'nin 'Öcalan' çıkışına şaşırdı: 'Bu dozda beklemiyorduk'
HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan ile ilgili çıkışını değerlendirdi. Uzun süredir bazı görüşmelerin olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Ama bu dozda beklemiyorduk" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda Abdullah Öcalan'a yaptığı çağrı siyasetin gündemini sarstı.

MHP lideri, Abdullah Öcalan için “Tecrit kaldırılsa gelsin DEM Parti Grup Toplantısında konuşsun da örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkı için yasal düzenleme yapılsın. Bunu sineye çekmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da Bahçeli'nin çıkışını değerlendirdi.

"Bu dozda beklemiyorduk"

Habertürk'ün canlı yayınına katılan Yapıcıoğlu, "Uzun süredir bazı görüşmeler olduğuna dair basına yansıyan haberler vardı. Ama bu dozda beklemiyorduk. Biz bir önceki çözüm sürecinde de aynı şeyleri söyledik, aynı noktayız. Hatta pek çok kişi bizim o gün söylediklerimizi bugün tekrar etmeye başladı" diye konuştu.

"Öcalan etkili bir aktör mü?"

"Öcalan hala etkili bir aktör mü?" sorusuna yanıt veren Yapıcıoğlu şunları söyledi:

"Onu zaman gösterecek. Bahçeli'nin çağrısı çarpıcı ve etkili. Sonuç doğurur mu, umarım doğurur. Elinde silah bulunanların gayeleri belli bir sonuca ulaşmak ve bazı talepleri kabul ettirmek değil ise süreci suiistimal edebilirler"

Kaynak:habertürk

Öne Çıkanlar