Erdoğan ve Akşener buluşması: Görüşme talebi kimden geldi, ikili seçimlerden sonra ne sıklıkla görüştü?

Erdoğan ve Akşener buluşması: Görüşme talebi kimden geldi, ikili seçimlerden sonra ne sıklıkla görüştü?
Meral Akşener ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Beştepe’de görüşecek. İYİ Parti kaynakları görüşme talebinin Erdoğan’dan geldiğini belirtirken, ikilinin seçimlerden sonra sık sık telefonla görüştüğü iddia edildi.

AKP'nin ikinci parti konumuna gerilediği 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Ankara'da devam eden siyasetçiler arası görüşme trafiğinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Yerel seçimlere "müstakil" girme kararı sonrasında ağır bir yenilgiye uğrayan ve İYİ Parti liderliğini bırakan Meral Akşener'in, bugün saat 17:00'da Beştepe'ye giderek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşeceği açıklandı.

Haberi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun duyurdu. Altun, "Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan bugün saat 17.00'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İYİ Parti eski Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'i kabul edecektir" dedi.

'Sık sık konuşuyorlardı, davet Erdoğan’dan'

Sözcü TV'ye konuşan İYİ Parti kaynakları ve Akşener'e yakın isimler, "ikilinin seçimlerden sonra sık sık telefonda konuştuğunu" ileri sürdü. İddiaya göre, görüşme daveti de Erdoğan'dan geldi.

Aynı cenazeye katılmışlardı

kişi, şahıs, giyim, insan yüzü, takım elbise içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Akşener, pazartesi günü Özer Uçuran Çiller'in cenazesinde günler sonra ilk kez görüntülenmişti. Eski başbakan Tansu Çiller'in eşinin cenazesine Erdoğan da katılmıştı.