Erdoğan’dan Esad ile görüşme açıklaması: Daha önce ailece görüştük yarın olmaz değil yine olur

Erdoğan’dan Esad ile görüşme açıklaması: Daha önce ailece görüştük yarın olmaz değil yine olur
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrası yaptığı konuşmada Suriye'nin iç işlerine karışmadığını belirterek, "Suriye ile ilişkilerimizi nasıl canlı tuttuysak biliyorsunuz sayın Esad ile bu görüşmeleri yaptık yarın yine görüşürüz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Türkiye ve Suriye arasındaki diplomatik ilişkilere yönelik yaptığı açıklamada Suriye'nin içişlerine karışmadığını iddia etti. Erdoğan, "Suriye ile ilişkilerimizi nasıl canlı tuttuysak biliyorsunuz sayın Esed ile bu görüşmeleri yaptık yarın yine görüşebiliriz" dedi.

“Kentsel dönüşüme gidelim işi sağlama bağlayalım”

İstanbul Bahçelievler’de meydana yıkıma ilişkin konuşan Erdoğan, “Kentsel dönüşümün temelinde bu tür birçok kaçak yapıların doğru dürüst yapılmadığı yerlerde dönüşüme gidelim ki işi sağlama bağlayalım. Yıkılan binalarda sıkıntı, bakıyorsunuz 3 kat kaçak yapılmış. Bundan sonra ad yaşayacağımızı açık söyleyebilirim. Bundan sonraki süreçte kentsel dönüşümle zemin etütleri ile başlayıp TOKİ ile verilen imtihanı nasıl verdiysek ülke genelinde bu yapıları yaparak adımlarımızı atalım ve işi sağlama bağlayalım” dedi.

"Suistimale izin vermeyiz"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesine ilişkin sorulan soruya yanıt veren Erdoğan, “ Bizim Cumhur İttifakı’nın önemli bir temsilcisi olarak Devlet Bey’le yaptığımız görüşmeler var. Bu görüşmelere ara vermeden devam ettirdik devam ettiriyoruz. Burada herhangi bir suistimale de fırsat izin vermeyiz. Devlet Bey ile ülkemizin siyasi gelişiminde neler oluyor, ne gibi tedbirler almamız gerekir, bunların görüşmesini yapıyoruz. Gerek MHP gerek AK Parti olarak adımlarımızı atıyoruz” şeklinde konuştu.

“Suriye’nin içişlerine karışmak gibi bir amacımız yok”



Türkiye ve Suriye arasında yeniden bir diplomatik ilişkiler kurulur mu sorusuna yanıt veren Erdoğan, “Suriye ile ilişkileri geliştirmek için geçmişte nasıl birlikte hareket ettiysek aynı şekilde yine ederiz Suriye halkı bizim kardeş halk olarak yaşadığımız bir topluluktur. Suriye ile ilişkilerimizi nasıl canlı tuttuysak biliyorsunuz sayın Esed ile bu görüşmeleri yaptık yarın yine görüşebiliriz. Suriye'nin içişlerine karışmak gibi bir amacımız yok” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Gazete Pencere

Öne Çıkanlar