Erdoğan teğmenleri hedef aldı: O kılıcı kime çekiyorsunuz? Bunlar da temizlenecek

Erdoğan teğmenleri hedef aldı: O kılıcı kime çekiyorsunuz? Bunlar da temizlenecek
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Harp OIkulu2ndaki teğmenlerin kılıçlı yeminine tepki göstererek teğmenleri hedef aldı. Erdoğan, “ O kılıcı kime çekiyorsunuz? Bunlar da temizlenecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Kongre Merkezi'nde 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, buradaki konuşmasında, Harp Okulu’ndaki teğmenlerin kılıç yeminine tepi gösterdi. Teğmenleri hedef alan Erdoğan, “Geçen diploma töreninde kılıçlar çektiler, bu kılıçları kime çekiyorsun. Bununla ilgili araştırmalar yapılıyor. Birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek. Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil” dedi.

Sosyal medya ve medyayı da hedef alan Erdoğan, sosyal medya içreriklerinin gençlerin ahlakını bozduğunu iddia etti. Erdoğan, “Gençliğin imanı, aile kurumu, dolayısıyla vatanımız çok açık, tehlikeli bir saldırının altındadır. Sanki eğlenceymiş gibi görünen bütün o içerikler, sinsi bir ur gibi milletimizin ve gençlerimizin imanını hedef almaktadır” şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

22 yılda ülkemizi katbekat büyüttük. Ülkemize ilkleri yaşattık, kırılmaz denilen rekorları kırdık. Aklınıza gelecek her alanda Türkiye'yi ilklerle buluşturduk. Türkiye bölgesinin parlayan yıldızı.

Bu ülkenin her vatandaşı bizim için değerli, her bireyi gözbebeğimizdir. Biz okullar arasında ayrım yapmıyoruz. Bu ülkenin her okulu çok değerlidir. İmam hatipler, her safhası mücadelelerle dolu yüzyıllık hikayesinde eserlerle doludur. İmam hatipler, cihat meydanı boş kalmasın diye var. Biz, vatanımız hep olsun, vatanımız müslümansız kalmasın diye varız. Eğer bu topraklardan ezanı, müslümanlığı, camiyi çekip alırsanız geriye hiçbir şey kalmaz. Memleket kalmaz.

İmam hatip mücadelesi, bir vatan savunmasıdır. Bir varlık yokluk mücadelesidir. 100 yıl önce toplarıyla, uçaklarıyla tanklarıyla geldiler ama bu aziz toprakları işgal edemediler. Bu milleti imanından koparmadan işgal edemeyeceklerini anladılar."

Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından izleyiciler tekbir getirdi.

"Gençliğin ahlakı saldırı altındadır"

Konuşmasında sosyal medyanın gençlerin ahlakanı bozduğunu iddia eden Erdoğan, "İçeriden ve dışarıdan iman kalemizi kuşatmaya çalışıyorlar. Hainleriyle, ajanlarıyla, paralı askerleriyle, her türlü yalanla… Aileye, ahlaka, geleneklerimize yönelik ellerindeki her türlü aparatla özellikle imanımızı hedef alıyorlar. Dün topraklarımızı nasıl işgal edemedilerse bugün de iman kalemizi kuşatamayacaklar. Medya ve sosyal medya… İşte bu kötü emeli olan, işte bu imanımıza ve vatanımıza kasteden ellerde birer işgal silahına dönüşmüştür. Gençliğin ahlakı, gençliğin imanı, aile kurumu, dolayısıyla vatanımız çok açık, tehlikeli bir saldırının altındadır. Sanki eğlenceymiş gibi görünen bütün o içerikler, sinsi bir ur gibi milletimizin ve gençlerimizin imanını hedef almaktadır. İşte bu işgal saldırısını da püskürtecek olanlar sizler olacaksınız" şeklinde konuştu.

Erdoğan teğmenleri hedef aldı

Harp Okulu'ndaki teğmenleri hedef alan Erdoğan, "TSK'nın gönlünden imanı alırsanız geriye bir şey kalmaz. Başörtüsüyle, imam hatiplerle uğraşan bir ordunun kabiliyetlerini nasıl yitirdiğine şahitlik ettik. Kahraman ordumuz hiç hak etmediği sıfatlarla anılır oldu. Ordumuz şimdi hamdolsun aslına özüne dönüyor. TSK, başarılarıyla daha da güçleniyor. Bu ordu milletin ordusudur. Bu ordu milletindir ve milletimizin gözbebeğidir. Ordumuzun tekrar yıpratılmasına izin vermeyiz. Geçen diploma töreninde kılıçlar çektiler, bu kılıçları kime çekiyorsun. Bununla ilgili araştırmalar yapılıyor. Birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek. Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bu oyuna nasıl gelindi. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Üniversiteyle görüşmemizi saptık. Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz. Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine fırsat vermeyiz. Gerekli adımları mutlaka atarız ve atacağız. Biz tarihin bir sahnesinde görev ve yetki aldık. Bu uzun soluklu bir yürüyüştür. Düz biz yokken bu dava vardı, yarın biz olmayacağız ama dava var olacak. Sizler davayı teslim alacaksınız" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar