Ekrem İmamoğlu adaylık başvurusunu yaptı
CHP, 'erken seçimin adayı erken belirlenir' diyerek ön seçim kararı aldı. CHP, 1 milyon 600 bin üyesi ile Cumhurbaşkanı adayını belirleyecek.
CHP'li bir ismin adayın belirleneceği seçime katılabilmesi için en az 20 milletvekilinin imzasına da ihtiyacı var.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu için 100'e yakın milletvekili imza verdi.
Adaylık şartlarını taşıyan Ekrem İmamoğlu, avukatı aracılığı ile adaylık başvurusunu yaptı.
İşte o dilekçe:
İmamoğlu, paylaştığı videoya dikkat çeken bir notta kaydetti. İmamoğlu, Parlamenter Sistem vurgusu yaptı. İmamoğlu şunları dile getirdi:
Bugün yeni bir başlangıcın ilk adımını atarak, mensubu olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı olmak için resmi müracaatımı yaptım.
İnsanca yaşamayı hak eden, özgürlüğe, adalete, refaha ve birlik olmaya hasret milletimizle bir yolculuğa çıkıyoruz.
Devletimizi demokratik ve güçlü, milletimizi zengin ve huzurlu, vatandaşlarımızı eşit ve özgür kılma yolculuğuna çıkıyoruz.
Parlamenter demokrasi, güçler ayrılığı ve denge denetleme mekanizmalarını en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Demokratik katılımı önceleyeceğiz.
Milletimizin kaygılarını, endişelerini giderecek, hep birlikte umudu ve gelecek hayallerini ayağa kaldıracağız.
Adaleti iktidarın değil mülkün temeli kılacak, devletin kurumlarını, bilimi, sanatı, sporu, medyayı partizanlıktan kurtaracak, rakiplerimizi düşman görmeyecek, siyasi rekabeti milletin huzurunda adil, medeni ve mertçe bir yarışa dönüştüreceğiz.
Ülkemize, birliğimize, dirliğimize ve güçlü Türkiye hedefine hep birlikte sahip çıkacağız.
Çok çalışacağız, çok kazanacağız, adil paylaşacağız. Milletçe bereketimizi artıracağız. İnanç ve umutla yürüyeceğimiz bu mücadelede asla yorulmayacağız ve asla vazgeçmeyeceğiz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve şehitlerimizin emaneti Cumhuriyetimiz’i ikinci yüzyılında bir yıldız misali parlatacağız. Milletimizin güçlü katılımı ve dualarıyla,
Yolumuz açık olsun.
İmamoğlu'na rakip çıkacak mı?
Eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek, partisinin ön seçimine katılacağını açıklamıştı. Çiçek, beş milletvekili imzası toplasa da yeter sayıyı bulamamıştı. Çiçek, dün (20 Şubat) TBMM'ye giderek vekillerden imza istemişti. Çiçek, TBMM'de basın mensuplarına, şunları ifade etmişti:
"CHP’nin 23 Mart’ta tek adayla ön seçim yapması demokratik de değil etik de değil. Dolayısıyla tek adayla ön seçim partimizi de ön seçimi de zora sokar. Biz ön seçimde tecrübeliyiz. 2015’te de İstanbul İkinci Bölgede ön seçimde ikinci çıkmıştık. Bu kez de Sayın İmamoğlu ile beraber, başka adaylar da çıkacak inşallah, hep birlikte 1,5 milyondan fazla CHP üyesinin karşısına çıkacağız ve adayımızı belirleyeceğiz"