Davutoğlu, Erdoğan-Esad görüşmesini eleştirdi

Davutoğlu, Erdoğan-Esad görüşmesini eleştirdi
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüşme iddialarını değerlendirdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, T24 Yazarı Murat Sabuncu'nun gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi. Davutoğlu, Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüşme iddialarını değerlendirdi. Davutoğlu, "Sayın Erdoğan'ın itibarı Türkiye'nin itibarıdır, hepimizin itibarıdır. Şimdi düşünün yaklaşık bir yıldır biraz daha fazla, belki de bir buçuk iki yıldır Rusya ve İran'ın tesiriyle Beşar Esad'dan randevu talep ediyor. Bu benim kanıma dokunuyor." dedi.

"Erdoğan'ın itibarı Türkiye'nin itibarıdır"

Erdoğan'ın yeniden Esad ile görüşmesini "yanlış bir yaklaşım" olarak değerlendiren Davutoğlu, "Evet Sayın Erdoğan’ın bütün o aradaki problemli dönemi atlatıp hemen eski aile dostluklarına döneceği düşüncesi yanlış bir yaklaşım. Şimdi baktığınızda Sayın Erdoğan’a bu anlamda, ben ülkemin Cumhurbaşkanı olarak itibarına bakarım. Sayın Erdoğan’ın itibarı Türkiye'nin itibarıdır, hepimizin itibarıdır. Şimdi düşünün yaklaşık bir yıldır biraz daha fazla, belki de bir buçuk iki yıldır Rusya ve İran’ın tesiriyle Beşar Esad’dan randevu talep ediyor. Bu benim kanıma dokunuyor...Açık söyleyeyim bunlar Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı makamının haysiyetine yakıştığı kanaatinde değilim." dedi.

"Erdoğan'ı bekleyen çok ciddi şahsi tehlikeler"

Davutoğlu ayrıca "Erdoğan'ı bekleyen çok ciddi şahsi tehlikeler" olduğunu öne sürerek "Türkiye demokratikleşmezse Türkiye’de birtakım hukuk kuralları işler hale gelmezse Erdoğan dahil herkes bir rövanşizm tehlikesi karşısındadır. Ben Türkiye’nin demokratikleşmesinin, Türkiye’de meşru hukuk düzeni kurulmasının en fazla da sayın Erdoğan’ı koruyacağı kanaatindeyim." dedi.

Kaynak:T24

Öne Çıkanlar