Erdoğan duyurdu: Hazine ve Maliye Bakanlığı, belediyelerin borç tahsiline başlayacak

Erdoğan duyurdu: Hazine ve Maliye Bakanlığı, belediyelerin borç tahsiline başlayacak
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Özgür Özel’e belediyelerin SGK borçları üzerinden yüklendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, belediyelerin borçlarının tahsiline ilişkin çalışma başlatacağını duyurdu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Muhalefetin Türkiye’ye yabancılara şikayet eden eski siyasetini terk etmeye başlamasını önemsiyoruz. Hatırlayacağınız üzere sadık genel başkan döneminde Cumhuriyet Halk Partisi’nin, dış politikada yaşadığı savrulmalar siyasi rekabet kavramıyla açıklanamayacak boyutlara ulaşmıştır. Kimi CHP milletvekilleri Avrupa’da ülke ülke gezip PKK’nın Suriye’deki uzantılarını milletin bir gecede 252 evladındı şehit vererek yazığı milli irade destanına kontrollü darbe yaftası buranlar da bu kifayetsizlerden başkası değildi. Türkiye’ye ve Türk siyasetine yakışmayan bu tavrın değişim işaretleri göstermesini muhalefetin normalleşmesi adına kayda değer buluyorum.

Milletimiz gönlünü ferah tutsun. Türkiye doğru yoldadır ve hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir. Daha önce nasıl enflasyonu tek haneye indirdiysek inşallah yine aynısını başaracağız. Bunu AK Parti ve Cumhur İttifakı’ndan başka yapacak kimse de yoktur. Her gün yeni bir vaatle arz-ı endam eden muhalefet, bize göre havanda su dövmektedir. Bunlar aynı riyakarlığa seçim döneminde de başvurdular. Lütfen dört beş ay öncesini şöyle bir hatırlayın. Suyu ucuzlatmaktan bahsediyorlardı. Şimdi suya yüzde 400,500 oranında zam yapıyorlar. Liyakatten bahsediyorlardı şimdi belediyeleri akraba çiftliğine çeviriyorlar. Emeklilere verdikleri sözleri zaten hatırlamak bile istemiyorlar. Daha dört ay öncesinde meydanlarda bol keseden para dağıtıyorlardı. Şimdi emekliklerimizi kapılarına dahi yaklaştırmıyorlar. Seçim bitti, sandıklar kapandı, verilerin sözlerin tamamı rafa kalktı.

Biz meydanlarda söz verip sonra unutanlardan değiliz. Verdiği sözün her zaman dimdik arkasında duranlardan olduk

Vals ve dans gösterisi düzenlemeyi belediyecilik zannediyorlar. Beceriksizlik, iş bilmezlik, bağnazlık adeta bunların paçalarından akıyor.

"Hazine ve Maliye Bakanlığı'mız belediyelerin borçların tahsiline başlayacaktır"

CHP genel başkanına şunu söylemek isterim; dürüst siyaset verilen sözlerin arkasında durmayı gerektirir. Tutmadığınız sözlerin mahcubiyetini daha fazla sözler vererek gizleyemezsiniz. Gücünüz yetiyorsa belediye başkanlarınız bedava yapacağız dedikleri ancak 3-4 kez zam yaptıklarının fiyatlarını düşürsünler. Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız, talimat verin, belediyelerinizin SGK’ya olan birikmiş borçlarını ödesinler. Meydanlarda oy verene, bedava traktör vereceğiz demek kolaydır. Zor olan sözünün eri olmaktır, ahdine sadık kalmaktır. Belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız borçların tahsiline başlayacaktır.

Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok.

Son 21 yılda emeklilerimizin hayat kalitesini yükseltecek adımlar attık. 2024 yılında emekli maaşlarında yüzde 78 ila 86 oranında artışa gitmiş durumdayız. Yaptığımız bu artış, enflasyon beklentisinin oldukça üzerindedir. Amacımız, ekonomimizi enflasyonu körükleyecek bir kısır döngüye sokmadan insanlarımızın refahını kalıcı olarak artırmaktır.

Temmuzda da SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin aylıklarına yüzde 24,7; emekli sandığı emeklilerimizin aylıklarına yüzde 19,3 oranında zam yaptık. Dolayısıyla 2024 yılında emekli maaşlarında yüzde 78 ilâ 86 oranında artışa gitmiş durumdayız. Yaptığımız bu artış, enflasyon beklentisinin oldukça üzerindedir. Yine geride bıraktığımız dönemde emeklilerimize tek seferlik 5’er bin lira ödeme yaparak, onlara destek olduk. Bunun yanı sıra, emeklilerimize bayram ikramiyesi ödemesini biz başlattık. 2018 yılında bin lira olarak başlayan bu ödemeleri, son iki bayramdır 3 bin lira olarak gerçekleştiriyoruz. Emeklilerimize sunduğumuz bir diğer imkân banka promosyonudur. Son olarak kamu bankalarımızın öncülüğünde emeklilerimize ödenen promosyon tutarlarının yükseltilmesini temin ettik. Maaş düzeylerine göre emeklilerimiz 8 ile 12 bin lira arasında promosyon alıyor. Hatta özel bankalarda bu tutar 18 bin liraya kadar yükseliyor. Tüm bunlarla birlikte Çalışma Bakanlığımız, “emekliler yılı” kapsamında bu sene emeklilerimize farklı alanlarda pek çok imkân sağlıyor. İnşallah çok daha fazlasını yapacağız. Depremin toplam 104 milyar doları bulan faturası azaldıkça, ekonomide uyguladığımız politikalar daha fazla sonuç verdikçe inşallah ortaya çıkan ilave kaynağı, başta emeklilerimiz olmak üzere halkımızın emrine sunacağız.

"Biz meydanlarda söz verip sonra unutanlardan değiliz"

Emekli kardeşlerimizin şunu bilmesini arzu ediyorum: Gösterdiğimiz tüm bu çabalara rağmen, Cumhurbaşkanınız olarak yaşadığınız sıkıntıların tamamının farkındayım. Serzenişlerinizi duyuyorum. Sorunlarınızı çözmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bizim popülizmle işimiz yok. Bizim hayal tüccarlığıyla da işimiz yok. Biz meydanlarda söz verip sonra unutanlardan değiliz; verdiği sözün her zaman dimdik arkasında duranlardanız. Bizden öncekilerin yaptığı yanlışları tekrarlamamakta da kararlıyız. Bu ülke, yakın geçmişte kendi çıkarı için ülkeyi popülizm bataklığına sürükleyen siyasetçilerden çok çekti. Bu ülke, meydanlarda vaat yarıştıranlardan, sırf seçim kazanmak için vatandaşın umutlarıyla oynayanlardan çok çekti. Böyle bir hataya yeniden düşme lüksümüz yoktur. Amacımız; ekonomimizi, enflasyonu körükleyecek bir kısırdöngüye sokmadan insanlarımızın refahını kalıcı olarak artırmaktır. El ele, gönül gönüle vererek bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum. Siz dava arkadaşlarımdan da bu hususları, vatandaşlarımıza anlatmanızı özellikle rica ediyorum.

"Kimse bize merhamet dersi vermeye kalkışmasın"

Bu sayı her yıl asimetrik şekilde katlanarak artıyor. Milletimiz bizden bu sorunu çözmemizi istiyoruz. Çocuklarımız gönül rahatlığıyla okula gitmek, parkta oynamak istiyor. Hayvanlar konusun kimse bize merhamet dersi vermeye kalkışmasın. Komisyonda kızının acısını yüreğinde taşıyan annenin üstüne yürüyen karakter fukarasının diline en son alacağı kelime merhamettir.

A

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar