Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lefkoşa Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı: Anıt Özel Defteri'ni imzaladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lefkoşa Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı: Anıt Özel Defteri'ni imzaladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıldönümü için geldiği Lefkoşa'da KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Lefkoşa Atatürk Anıtı'nı ziyaret ederek resmi tören eşliğinde çelenk koydu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü için geldiği Lefkoşa'da KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Lefkoşa Atatürk Anıtı'nı ziyaret ederek resmi tören eşliğinde çelenk koydu.

Atatürk Anıtı'na çelenk sundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'la Atatürk Anıtı'nı ziyaret etti.

83545-2.jpg

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, anıta çelenk bıraktı.

83545.jpg

Anıt Özel Defteri'ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, deftere şunlara kaydetti:

83545-3.jpg

"Kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin Kıbrıs Türk halkı ile omuz omuza mücadele ederek gerçekleştirdiği 20 Temmuz Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümüne kavuşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türk milleti, istiklal ve istikbaline olan sarsılmaz bağlılığını bu harekatla tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Kıbrıs Türk halkı, zaferle taçlandırdığı bağımsızlık mücadelesini Anavatan Türkiye Cumhuriyeti'nin desteğiyle, kararlı bir şekilde sürdürmekte, geleceğe umut ve güvenle bakmaktadır. Çetin mücadeleler neticesinde, şehitlerimizin canı pahasına kazanılan özgürlüğün ilelebet devam edeceğine yürekten inanıyorum. Bu vesileyle bu toprakları vatan olarak bırakan şehitlerimizi tekrar rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Ruhun şad olsun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lefkoşa Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı: Anıt Özel Defteri'ni imzala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lefkoşa Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı: Anıt Özel Defteri'ni imzala

Kaynak:DHA

Öne Çıkanlar