Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus lider Putin Astana'da görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus lider Putin Astana'da görüştü
Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Kazakistan’ın başkenti Astana’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3-4 Temmuz tarihlerinde Türkiye’nin diyalog ortağı olduğu Şangay İşbirliği Örgütü’nün (ŞİÖ) Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere Kazakistan'ın başkenti Astana'ya gitti. Erdoğan, burada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

İkili görüşme öncesinde basın mensuplarına konuşan Putin, Erdoğan ile sürekli iletişim hâlinde olduklarını ve küresel durum hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti. Putin, "Türkiye ile stratejik projelerimizi planlı şekilde hayata geçiriyoruz. Geçen yıl 6,7 milyon Rus turist Türkiye’yi ziyaret etti, turizmde rekor kırdık" ifadelerini kullandı ve Erdoğan'a turistlere sağlanan şartlardan dolayı teşekkür etti.

Erdoğan ise konuşmasında, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali'ni bir an önce devreye almak istediklerini belirtti.

"Sinop ile ilgili de görüşmeler var" diyen Erdoğan, şunları ekledi:

"Ciddi adımlar atabileceğimize inanıyoruz. Botaş ve Gazprom arasındaki ilişkiler de samimi ilerliyor. 55 milyar dolarlık haim bizim için çok önemli değil, hedefimiz 100 milyar doları yakalamak. Bunu yakalayabileceğimize inanıyorum."

Kaynak:Haber Merkezi