CHP'den kredi kartı vergisine tepki: Sahte güvenlik krizi ile vatandaşı soyacaklar

CHP'den kredi kartı vergisine tepki: Sahte güvenlik krizi ile vatandaşı soyacaklar
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, basın toplantısı düzenledi. Yücel, açıklamada kredi kartlarına getirilecek vergi düzenlemsine tepki göstererek "Sahte bir güvenlik krizi ile AKP vatandaşı soyacak" dedi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin MYK toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi.

Yücel, 100 bin TL ve üstü limiti olan kredi kartı sahiplerinden 750 TL'lik Savunma Sanayii Fonu alınmasına yönelik yapılacak düzenlemeyi işaret ederek "Sahte bir güvenlik krizi yaratacak kadar gözü dönmüş olan AKP iktidarı, bu kriz üzerinden 'Savunma sanayi fonu' adı altında vatandaşı soyacak" dedi.

'Toplum olarak büyük bir yozlaşmanın arasında nefes alamaya çalışıyoruz'

Deniz Yücel'in açıklaması şöyle:

"Kadın haklarından, ekonomik krize, çocuk haklarından gıda güvenliğine, hayvan haklarından sağlığa, eğitime kadar. Art arda felaketler yaşıyor, toplum olarak büyük bir yozlaşmanın, büyük bir çürümüşlüğün pis kokuları arasında nefes alamaya çalışıyoruz.

İstanbul’da 2 kadının vahşice öldürülmesinin üzerinden 10 gün, işkence yapılıp ve cinsel istismara uğrayan Sıla bebeğin hayatını kaybetmesinin üzerinden 7 gün geçti.

'8 bin lira için 12 bebek hayatını kaybetti'

Minik Narin'in katillerinin hala tespit edilememiş olmasına kahrolurken bir özel hastanede SGK'dan günde 8 bin lira alabilmek için hasta olmayan bebeklerin küvöze koyulduğu ve 12 bebeğin bu nedenle hayatını kaybettiği haberi kanımızı dondurdu.

Aralarında doktor ve hemşirelerin de olduğu bu organize kötülüğün üzerine giden savcının ise açıkça tehdit edildiği ortaya çıktı."

'Ticaret Bakanlığı bu iddiaları neden yalanlamıyor?'

İsrail ile Filistin üzerinden demir-çelik ticareti iddialarına değinen Yücel, "Ticaret Bakanlığı bu iddiaları neden yalanlamıyor? Sükût ikrardan mı geliyor?

AKP’nin Türkiye’nin 'İsrail ile ticareti sınırladık', ya da 'sonlandırdık' sözleri artık anlamını tamamen yitirmiştir. AKP iktidarından bu konuya ilişkin çıt çıkmamasından anlıyoruz ki; bal gibi de İsrail ile ticaret devam ediyor değerli arkadaşlar. Ama tabii onu da kendilerince kılıfına uydurmuşlar" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar