CHP Sözcüsü: Kayseri ve Afrin'de olayların sorumlusu iktidardır

CHP Sözcüsü: Kayseri ve Afrin'de olayların sorumlusu iktidardır
Kayseri'de ve Afrin'de yaşanan saldırılara ilişkin CHP sözcüsü Deniz Yücel açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel Afrin'de Türk plakalı araçlara saldırılması ve bayrağın yırtılmasına; Kayseri'de Suriyeli göçmenlere saldırılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yücel'in açıklamasında öne çıkan noktalar şu şekilde:

Komşunda iç savaş kışkırtıcılığı yaparken bu kadar sığınmacının beka sorunu yaratacağını hiç mi düşünemediniz. Bu sorun öyle bir noktaya geldi ki, ittifak ortaklarından dahi Suriyelilerin onurlu biçimde ülkelerine geri gönderilmelerine ilişkin sesler yükseliyor.

Kayseri'de yaşananların sonucunun olmayacağını düşünmeleri en hafif tabirle ahmaklıktır. Bakın, Suriye'de Türk plakalı ateşe verildi. Güvenlik güçlerimize ait bir araca saldırıldı. El Bab'ta bütün Türk bayrakları indirildi.

AKP hükümeti ile derin fikir ayrılıklarımız olsa da bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımız konusunda kimseye tahammülümüz yoktur.

Türkiye acilen göç politikası yapmalıdır. Sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmesi artık elzemdir. Çoktan acil eylem planı hazırlanmalıydı ancak hiçbiri yapılmadı. Halkımızın sığınmacılardan kaynaklı en ufak soruna tahammülü kalmadığı ortadayken halka rağmen politika üretmenin başta iktidar olmak üzere kimseye faydası bulunmamaktadır.

Kaynak:Haber Merkezi