CHP lideri Özel'den yenidoğan çetesine tepki: Bu alçakların canına okunmalıdır

CHP lideri Özel'den yenidoğan çetesine tepki: Bu alçakların canına okunmalıdır
CHP lideri Özgür Özel 12 bebeğin ölümüne neden olan yenidoğan çetesine tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Özel, "Bu soruşturma nereye kadar gidiyorsa gitmeli, para uğruna gözünü kan bürümüş bu alçakların canına okunmalıdır" dedi.

İstanbul'da, bir çetenin 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ortaya çıktı.

Çeteden 22 kişi tutuklanırken, 47 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

İddianamede, şüphelilerin, hastaların mevcut durumlarını olduğundan daha ağır göstererek, olması gerekenden daha uzun süre yatışlarını sağlayarak SGK'den yüksek ücret tahsil ettikleri, bazı hasta yakınlarından fazladan para alınarak maddi çıkar elde edildiği ve karın çoğunluğunun sağlık çalışanı olan örgüt üyesi şüphelilerle paylaşıldığı belirtildi.

"Bu alçakların canına okunmalıdır"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuya ilişkin kendi sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Özel, "Bu soruşturma nereye kadar gidiyorsa gitmeli, para uğruna gözünü kan bürümüş bu alçakların canına okunmalıdır" dedi.

Özel'in paylaşımı bu şekilde:

Sağlık sisteminin açıklarından yararlanarak çıkar sağlamak için kurdukları sistem ile yenidoğan bebeklerin sağlığını hiçe sayan, ölümlerine neden olan, savcıları dahi tehdit edebilen gözü dönmüş cani bir çeteyle karşı karşıyayız.

Bu soruşturma nereye kadar gidiyorsa gitmeli, kime uzanıyorsa uzanmalı, para uğruna gözünü kan bürümüş bu alçakların canına okunmalıdır...

zel-tweet.png

"Bu çürümüşlüğü ülkemizden atmak boynumuzun borcu"

DEVA Partisi lideri Ali Babacan da sosyal medya hesabı üzerinden tepki göstererek "Türkiye'yi, yavrularının çete elinde can verdiği bir ülke haline getiren yozlaşmışlığı masaya yatırmadan, bu davanın eksik kalacağına inanıyorum" dedi.

Babacan'ın paylaşımı bu şekilde:

Çok üzgünüm.

Yenidoğan bebek çetesi davasına dair haberleri okumak, herkes için olduğu kadar benim için de çok güç.

Devleti dolandırmak için bebekleri öldürmekten çekinmeyen, bu uğurda savcılarımızı tehdit eden, belli ki bunları yaparken yargılanmayacaklarına inanan çete üyelerinin sırtını yasladığı her bir kişi ve kurumun ortaya çıkarılması için konunun peşini bırakmayacağımızın bilinmesini istiyorum.

Türkiye'yi, yavrularının çete elinde can verdiği bir ülke haline getiren yozlaşmışlığı masaya yatırmadan, bu davanın eksik kalacağına inanıyorum.

Konuyla ilgili haberleri okuyup aklını korumaya çalışan, yapanından göz yumanına, sorumlu herkes için ibretlik sonlar dileyen vatandaşlarımızın duygularını paylaşıyorum.

Henüz yaşları günlerle ifade edilirken öldürülen yavrularımız için milletimize başsağlığı diliyorum.

Bu çürümüşlüğü ülkemizden atmak, bizim boynumuzun borcu.

babacan-tweet.png

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar