Bahçeli, Selvi üzerinden AKP'ye mesaj verdi: Bunlar Soros'un çocuklarıdır, Gezi'nin gizli adamlarıdır

Bahçeli, Selvi üzerinden AKP'ye mesaj verdi: Bunlar Soros'un çocuklarıdır, Gezi'nin gizli adamlarıdır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında Gezi tutuklularının ve Osman Kavala'nın yeniden yargılanmasının yargıya emir vermenin suç olduğunu söyledi. Kavala'nın yeniden yargılanmasını olumlu gören AKP'lilere de tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında konuştu. Osman Kavala ve Gezi tutuklularının yeniden yargılanmasını destekleyen AKP'lilere sert çıkan Bahçeli, "Bunlar Soros'un çocuklarıdır. Bunlar tek kelime ile millet ve devlet muhalifidir. Bu sefillerin örneklerini her dönem gördük." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin ise, "Hayatlarında tek bir defa ülkücünün hakkını korumayanların partimizi bir cinayetle anma teşebbüsleri şerefsizce bir yorumdur." sözleriyle MHP'nin cinayetle ilgili olduğunu söyleyenlere tepki gösterdi.

İşte Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

"Zulüm karşısında mazlumların yanındayız, mazlumlarla tek yüreğiz. Takdiri milletten bekliyoruz.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü intikam gününe tahvil etmek için çırpınan şehir eşkiyasının. Ağa babaları Marks gibi tek bir emekçinin elinden tutmamış bu güruhun aklı savaştır.

Hayatları miskinlik ve tembellikle geçen küçük bir azınlığında sahneye çıkıp Taksim'e yürüme gayesi, aşağılıktır.

1 Mayıs'ın Taksim'le ne alakası var?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Taksim'le ne alakası vardır? Hayatın yükünü omuzlayan kardeşlerimizi selamlıyorum. Fiziken şiddete maruz kalan, ancak tuzağa düşmeyen Türk polisi ile iftihar ediyorum.

Polislerimiz asıl emekçidir.

Türkiye'nin, İsrail'e açılan davaya müdahil olması çok önemlidir. 35 bin masumun dökülen kanı Netanyahu'yu boğacaktır. Hem Türkiye hem de dünyada ayaklanmıştır.

İsrail'in Gazze katliamı ABD, Kanada ve pek çok Avrupa ülkesinde protesto edilmiştir. Birçok ülkede üniversite öğrencileri ayaklanmıştır.

Refah'a operasyon tehdidinden geri adım atmayan Netanyahu'nun beyhude gerekçeler uydurması, soykırımın devamına işarettir. Netanyahu'nun bedel ödemesi bir insanlık ve hukuk namusudur.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden memnunuz. İç ve dış mihraplara şamarı indirecek dirayete sahiptir.

Bahar aylarıyla beraber siyasette de bahar mevsiminden memnuniyet duyuyoruz.

Siyaset kavga arenası değildir. DEM'lenmek yerine şekerli suyu tercih etmek, yudum yudum içmek akla gelen en mantıklı seçenektir.

Osman Kavala ve Gezi tutuklularının yeniden yargılanması

Bazı kilit mahiyetli tartışma konularıyla ilgili düşüncelerimizi iletmek istiyoruz. Anayasa'nın 138. maddesine göre hakimler görevlerinde bağımsızdırlar ve vicdani kanaatlerine göre karar verirler.

Kimse mahkemelere ve hakimlere genelge ve karar gönderemez. Hakkında müebbet hapis istemi olan Osman Kavala hapisten çıkarılamaz.

Diyorlar ki Avrupa'da saati soruyoruz bize önce 'Sen önce Kavala'yı çıkar' diyorlar. Soruyorum bunların kolunda saat yok mudur?

Lafı dolandırmadan Osman Kavala serbest bırakılmalı dese daha omurgalı bir açıklama yapmış olurdu. Bunlar Gezi’nin gizli adamlarıdır.

Bunlar Soros'un çocuklarıdır. Bunlar tek kelime ile millet ve devlet muhalifidir. Bu sefillerin örneklerini her dönem gördük.

Sinan Ateş cinayeti

Hep beraber göreceğiz. Hayatlarında tek bir defa ülkücünün hakkını korumayanların partimizi bir cinayetle anma teşebbüsleri şerefsizce bir yorumdur. İddianame hazırlandı içi boş dediler. Davamızı yargılamaya çalışmak için kuyruğa girdiler. Bakalım hukuki süreç, Ankara'da mı bitecek, Pensilvanya'ya mı dayanacak.

Yeni anayasa

Muhalefet partilerinin kısmi önerisinden başka bir önerisine şahitlik edeniniz çıktı mı? Zamanın değişmesiyle toplumlar da değişir. Çizgimizden ahlaki duruş ve mücadelemizden kesinlikle ödün vermeyiz.

Bütün siyasi partilere söylemek istiyorum. Siyaseti ayağa kadar düşürmeyin, kovun onları gitsinler.