AKP’li Şamil Tayyar’dan Ayhan Bora Kaplan paylaşımı: Savcının motivasyonu azaldı, örgüt psikolojik üstünlüğü ele geçirdi

AKP’li Şamil Tayyar’dan Ayhan Bora Kaplan paylaşımı: Savcının motivasyonu azaldı, örgüt psikolojik üstünlüğü ele geçirdi
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına ilişkin eski AKP'li vekil Şamil Tayyar, "Savcının motivasyonu azaldı, örgüt psikolojik üstünlüğü ele geçirdi" dedi.

AKP eski Milletvekili Şamil Tayyar, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına ilişkin “Yaşananları bağlamından koparıp suç örgütünün değirmenine su taşıyanlar, yargı ve İçişleri’nin yanısıra Cumhurbaşkanımız ve MİT Başkanını etkileyemediler, ellerinde patladı” ifadelerini kullanarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, olayı takip ettiğini aktardı.

Tayyar, “Ortada darbe suçu yok” dedi.

Tayyar, paylaşımında şunları söyledi;

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da İçişleri Bakanlığı da ‘gizli tanık’ üzerinden oluşturulan ‘darbe girişimi’ iddialarına dair soruşturmalarını tamamladı.

Savcılık şüphelileri tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk ederken, ‘yargı görevi yapanı, bilirkişi veya tanığı etkilemeye teşebbüs’, ‘kamu görevine ilişkin sırrın ifşası’ ve ‘suçluyu kayırma’ suçlarını işlemekle suçladı.

Mahkeme, aynı gerekçeyle tutuklama kararı verdi.

İçişleri Bakanlığı’nın savcılığa gönderdiği müfettiş raporu da aynı minvalde, yargının gereğini yapmasını talep ediyor.

Yani ortada ‘darbe suçu’ yok.

Yaşananları bağlamından koparıp suç örgütünün değirmenine su taşıyanlar, yargı ve İçişleri’nin yanısıra Cumhurbaşkanımız ve MİT Başkanını etkileyemediler, ellerinde patladı.

Aslında bu örgüt, diğer örgütlerle kapasite ve eylem potansiyeli açısından mukayese edildiğinde belki ilk 20’ye bile girmez ama ilişkili isimlerin özgül ağırlığı fazla, gürültüsü o sebeple çok.

Darbe senaryosu çöktü ama asıl amaca ulaştılar.

Suç örgütü psikolojik üstünlüğü ele geçirdi, iki gizli tanık davadan çekildi, görevini layıkıyla yapan polislerin direnci zayıfladı, savcıların motivasyonu azaldı.

Neyse ki Cumhurbaşkanımız duruma vaziyet ediyor.

Hukuk dışına çıkan kamu görevlileri hesap verecek ama suç örgütü de bundan kurtulamayacak.

Öne Çıkanlar