Volkswagen yenilenen Tiguan'ı Cappadox'ta tanıttı

Volkswagen yenilenen Tiguan'ı Cappadox'ta tanıttı
Türkiye’nin ilk destinasyon festivali Cappadox 5 yıl aradan sonra Kapadokya'nın eşsiz doğasında geri döndü. Festivalin destekleyicileri arasında olan, kültür sanat etkinliklerinin birleştirici gücünü destekleyen VW de Cappadox ile bu misyonunu sürdürdü.

Yerel ve ulusal sanatçıların tüm dünyadan katılımcılarla buluştuğu festivalde etkinlikler, Argos Vadi, Perili Ozanlar Vadisi gibi Kapadokya’nın ruhunu yansıtan çeşitli mekanlarda gerçekleşti. Volkswagen Binek Araç Pazarlama Müdürü Tilbe Polat: “Bu yıl beşincisi düzenlenen ve Türkiye’nin ilk uluslararası çok-disiplinli (multi-disipliner) destinasyon festivali olan Cappadox’un bir kez daha ana sponsoru olduğumuz için çok mutluyuz. “Love Brand” adını verdiğimiz stratejimizin ana unsuru samimi ve ilham veren marka olmak. İnsanların kalbine dokunabildiğimiz, onlara farklı deneyimler yaşattığımız ve müşterilerimizle bağ kurabildiğimiz sponsorlukların içinde yer alıyoruz. Bunlardan en önemlisi Türkiye’nin ilk destinasyon festivali olan Cappadox. Müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava etkinlikleriyle insanların farklı duygularına hitap eden Cappadox Festivali, Kapadokya’nın büyülü atmosferinde insanlarla duygusal bir bağ kurmamıza fırsat veriyor.” dedi.

Gün doğumundan gece yarısına müzik ziyafeti

Cappadox'un müzik programı, katılımcılara yalnızca işitsel bir şölen değil, tüm duyularına hitap eden büyülü ve unutulmaz deneyimler yaşattı. Doğanın eşsiz güzellikleriyle harmanlanmış bu müzik festivali, adeta ruhlara dokunan bir serüvene dönüştü. Türkiye’den ve farklı coğrafyalardan birçok sanatçı, Kapadokya’nın farklı mekanları ve etkileyici atmosferinde sahne aldı. Mercan Dede, Ulla ve Casper Clausen ile Kapadokya vadilerinin etkileyici manzarasında günün ilk ışıkları karşılandı. Capadoxlular, Gevende, Teoman, Mammal Hands, Jordan Rakei, Büyük Ev Ablukada, Lalalar gibi isimlerle sihirli bir yolculuğa çıktılar.

img-2572-1.jpg

Doğayla iç içe açık hava etkinlikleri

Capadox açık hava etkinliklerinde ise, doğa ve tarihin birleştiği rotalarda yoga ve meditasyon etkinlikleri, doğa yürüyüşleri, bisiklet turları yapıldı. Outdoor sevenler Vadi Bisikleti, Avanos Panorama Bisiklet Turu, Güvercinlik Vadisi yürüyüş rotası, Aşk Vadisi yürüyüş rotaları gibi etkinlikleri tercih ederken; bedenin gücü ve enerjisini yeniden keşfedip, bedeniyle doğanın muazzam sessizliği arasında bağ kurmak isteyenler ise, Kundalini Nefes ve Meditasyon, Sinir Sistemini Dengeleyici Qigong, Ses Banyosu, Farkındalık Dansı ve Tao Vinyasa gibi meditasyon ve yoga etkinliklerini deneyimleme fırsatı buldular.

whatsapp-image-2024-05-26-at-15-38-19.jpeg

Kapadokya’nın eşsiz doğası Yeni Tiguan ile bütünleşti

Festivale gelenler Cappadox’ta Volkswagen’in yenilenen SUV modeli, Yeni Tiguan’ın üçüncü nesli ile tanışma fırsatı buldu. Tiguan, Kapadokya’nın büyülü doğasında ileri teknolojileri, mükemmele yakın aerodinamik tasarımı ve premium segmenti aratmayan konforuyla katılımcılara üst düzey sürüş deneyimi yaşattı.

whatsapp-image-2024-05-26-at-15-37-53.jpeg

48 Voltluk hafif hibrit sistemin entegre edildiği turbo beslemeli benzinli motor (eTSI), IQ. LIGHT HD matrix farlar, sınıfında ilk kez sunulan çift valfli adaptif süspansiyon sistemi DCC Pro, dijital kokpit, havalandırma ve masaj özellikli ergoActive Plus deri koltuklar, Yeni Tiguan’ın dikkat çekici özellikleri arasında.

1713187415-yeni-tiguan-16.jpg

Önceki nesline kıyasla 30 mm daha uzun ve tavan rayları hariç 4 mm daha yüksek olan yeni SUV modelin bagaj hacmi, 37 litre artışla 652 litreye ulaşarak kullanıcılarına uzun yolculuklarda oldukça geniş yaşam alanı sunuyor.

1713187406-yeni-tiguan-13.jpg

Tiguan’ın üçüncü nesli, yepyeni bir kabin mimarisiyle sürücü ve yolcularını karşılıyor. Yeni Tiguan, MQB Evo platformu sayesinde “shift by wire” teknolojisini şık bir vites kontrol kumandası ile birleştiriyor. DSG vites komutları, direksiyon arkasına yerleştirilen bir vites kontrol kumandası aracılığıyla gerçekleştiriliyor. DSG vites seçicinin direksiyon arkasına yerleştirilmesi sayesinde orta konsol daha fazla saklama alanı sunuyor.

1713187393-yeni-tiguan-8.jpg

Tüm donanımlarda standart sunulan 12,9 inç boyutundaki yeni bilgi-eğlence sisteminde grafik tasarımı, tepki süresi ve ekran çözünürlüğü iyileştirilerek; sezgisel kullanım kolaylığı sunuluyor. Alt kısımdaki aydınlatmalı ve “touch slider” özellikli dokunmatik panel sayesinde, ses ve sıcaklık kolayca ayarlanabiliyor. Aynı zamanda çift parmak ile çift dokunuş hareketi yapılarak koltuk ısıtma aktif edilebiliyor.

1713187399-yeni-tiguan-10.jpg

Araca entegre LCD ekrana sahip çok fonksiyonlu sürüş deneyimi kumandası “Driving Experience Control” Tiguan’ın öne çıkan yenilikleri arasında bulunuyor. Bu kumanda üzerinde bulunan LCD ekran sayesinde hem kapasitif olarak hem de çevrilebilir düğme ile sürüş modları, ses modları, ambiyans aydınlatma modları arasında geçiş yapılıyor. Bu da sürücünün daha eğlenceli ve kolay bir sürüş deneyimi yaşamasını sağlıyor.

1713187401-yeni-tiguan-11-001.jpg

1713187413-yeni-tiguan-15-001.jpg

Yeni Tiguan’da yüksek kaliteli iç yüzeyler, yeni geliştirilen koltuklar ve etkili ses yalıtımı sayesinde kalite hissi ve konfor bir üst seviyeye taşınıyor. Elegance ve R-Line donanım seviyelerinde pnömatik 3 odacıklı basınç noktasıyla masaj işlevi ve koltuk ısıtması da dahil olmak üzere standart olarak “Sports Comfort” koltuklarla donatılıyor. Sürücü tarafında ise ergonomik açıdan geliştirilmiş eğim ve derinlik ayarına sahip ergoActive koltuk yer alıyor. Sürücü ve ön yolcu için ergoActive Plus koltuklar her iki donanım seviyesi için de “Varenna” deri koltuk paketi kapsamında opsiyonel olarak sunuluyor. Bu opsiyonel koltuklar, elektrik ayarlı ve 10 odacıklı basınç noktasıyla programlanabilir masaj özelliği, hafıza özelliği ve ayarlanabilir baldır desteğine sahipler.

1713187396-yeni-tiguan-9.jpg

Volkswagen’in IQ.DRIVE sürüş destek sistemleri kapsamında geliştirilen; şerit takip asistanı “Lane Assist”, yaya ve araç algılama özelliklerine sahip acil durum frenleme sistemi “Front Assist”, adaptif hız sabiyleyicisi “ACC”, gelişmiş dikkat ve yorgunluk algılama sistemi “Driver Attention Monitor”, Yeni Tiguan’ın tüm donanım seviyelerinde standart olarak sunuluyor.