Otomobil sektörünü hareketli günler bekliyor: İkinci el araç fiyatları düşmeye devam edecek mi?

Otomobil sektörünü hareketli günler bekliyor: İkinci el araç fiyatları düşmeye devam edecek mi?
Otomobil sektörü 7 Temmuz'da başlayacak GSR2 standartlarının devreye girmesi ile birlikte hareketli günler yaşayacak. 8 Temmuz'dan itibaren, Çin menşeili araçlara ek yüzde 40 vergi getirilmesiyle fiyatların artması bekleniyor.

Hürriyet’ten Taylan Özgür Dil’in haberine göre, uzmanlar, temmuz ayından sonra pazarda satışların yavaşlayacağını ve talebin artık ikinci el araçlara doğru yöneleceği tahmininde bulunuyor.

Otomotiv veri şirketi Cardata’nın CEO’su Hüsamettin Yalçın, “Yılın son çeyreğinde, özellikle de eylül ayı sonrası ikinci elde bir toparlanma öngörüyoruz. Çünkü sıfır kilometrede önemli satış kampanyaları var ve bu da ikinci el araç fiyatlarıyla aradaki makası daraltıyor. O yüzden ikinci el araç fiyatlarındaki düşüş yılın son çeyreğine kadar devam eder. Böylece yılın son çeyreği itibarıyla fiyatları daha da düşen ikinci el araçlar bir cazibe noktası olabilir” dedi.

Yalçın, “Bununla birlikte Çinli markalar, fiyat stratejileriyle diğer markaların da fiyatlarını baskılıyordu. Fakat bu sefer Avrupalı markalar da fiyat artıracak; rekabette fiyat, satış gibi stratejiler ve dinamikler değişecek. Büyük ve sağlam Çinli markalar bu düzenleme sebebiyle Türkiye’den çıkmaz; farklı satış, pazarlama ve fiyat stratejileri deneyeceklerdir” görüşünü ifade etti.

Öne Çıkanlar