Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor: 7 Temmuz'dan itibaren zorunlu olacak

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor: 7 Temmuz'dan itibaren zorunlu olacak
Avrupa Komisyonu, 7 Temmuz itibariyle tüm yeni motorlu araçlar için geçerli olacak yeni güvenlik düzenlemelerini açıkladı. Bu düzenlemeler, araçlarda çeşitli ileri sürücü destek sistemlerinin zorunlu hale getirilmesini içeriyor.

Avrupa Komisyonu, 7 Temmuz'dan itibaren tüm yeni motorlu araçlar için geçerli olacak yeni güvenlik kurallarını duyurdu. Yapılan açıklamada, bu kuralların tüm yeni araçların çeşitli ileri sürücü destek sistemleriyle donatılmasını zorunlu kılacağı ve bu adımın yol güvenliğini artırmayı hedeflediği belirtildi.

Açıklamada, genel güvenlik kurallarının 2022'den beri geliştirilen yeni araç türleri için geçerli olduğu ve bu önlemlerin AB genelinde yolcuları, yayaları ve bisikletlileri daha iyi koruduğu vurgulandı. Ayrıca, yeni tedbirlerin 2038 yılına kadar 25 binin üzerinde hayat kurtarması ve en az 140 bin ciddi yaralanmayı önlemesi bekleniyor.

AB kuralları çerçevesinde, 7 Temmuz'dan itibaren otomobiller, kamyonetler, kamyonlar ve otobüsler de dahil olmak üzere tüm yeni motorlu taşıtlarda akıllı hız yardımı sistemi, geri görüş kamerası veya arka park mesafe sensörü, sürücü yorgunluk algılama sistemi ve acil durum frenleme asistanı bulunması gerekecek. Ayrıca, otomobil ve kamyonetlerin şerit takip asistanı, acil durum frenleme sistemi ve kaza veri kaydedicisi ile donatılacağı bildirildi.

Açıklamada, otobüs ve kamyonların yayalara veya bisikletlilere çarpmasını önlemek için kör nokta belirleme teknolojisi, çarpışmaları önlemek için uyarılar ve lastik basıncı izleme sistemi bulundurmasının şart olacağına işaret edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar