Fiat, sevilen modelinin üretimini durdurdu: İşte nedeni

Fiat, sevilen modelinin üretimini durdurdu: İşte nedeni
Elektrikli araçlara olan küresel talebin düşüşe geçmesi ve Avrupa otomobil pazarındaki sıkıntılar nedeniyle Fiat sevilen elektrikli araç modelinin üretimini durdurma kararı aldı.

Elektrikli araçlara olan küresel talebin düşüşe geçmesi ve Avrupa otomobil pazarındaki sıkıntılar, Fiat’ın popüler elektrikli aracı 500e’nin üretimini etkilemeye başladı. Stellantis, Fiat’ın da aralarında bulunduğu büyük markaları yöneten ana şirket olarak, Fiat 500e'nin üretimini 13 Eylül 2024’ten itibaren bir ay süreyle durdurma kararı aldığını duyurdu.

ekran-goruntusu-2024-09-13-122847.png

Stellantis, Fiat, Chrysler ve Peugeot gibi otomobil devlerinin arkasındaki güç olarak, son dönemde artan pazar zorlukları ve elektrikli araçlara yönelik ilgi azalışından etkilendi. Özellikle Avrupa pazarında Fiat 500e'nin satışlarının yavaşlaması, bu modelin üretimini geçici olarak askıya alma kararını doğurdu. Üretim, markanın İtalya’nın Torino kentindeki Mirafiori fabrikasında durdurulacak.

ekran-goruntusu-2024-09-13-122842.png

Fiat 500e'nin üretiminin durdurulması, yalnızca pazar dinamiklerine değil, Fiat’ın fiyat politikasına da bağlanıyor. 42 kWh bataryalı Fiat 500e'nin Avrupa’da 35 bin Euro’dan satışa sunulması, rakip modellerle arasındaki fiyat farkını gözler önüne seriyor. Aynı segmentte yer alan Kia EV3 36 bin Euro, Citroen e-C3 ise 23 bin 300 Euro’dan satışa sunulurken, Fiat 500e’nin daha yüksek maliyeti, tüketicilerde fiyat politikasının da bir etken olduğu yorumlarını beraberinde getiriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar