Bakanlık açıkladı: Elektrikli araçların şarj ünitesi inşasında yeni dönem

Bakanlık açıkladı: Elektrikli araçların şarj ünitesi inşasında yeni dönem
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı apartman ve sitelerde elektrikli şarj ünitesi kurulumu için apartman sakinlerinin 5'te dördünün onayı olmadığına çoğunluğun onayının yeterli olacağına karar verdi.

Elektrikli araçların kullanımının her geçen gün artması belirli sorunları da yanında getiriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise site ve apartmanlardaki elektrikli araçların şarj edilmesine ilişkin kurulacak şarj üniteleriyle ilgili bir karar aldı.

Bakanlık elektrikli araçlar için gerekli şarj cihaz kurulumu için apartman sakinlerinin beşte dördünün rızasının olmadan kurulumun yapılabileceğine karar verdi.

Çoğunluğun kararına göre hareket edilmesinin yanı sıra apartman sakinlerine tahsisli otoparklarda da herhangi bir izne tabi olunmadan gerekli düzenlemeler yapılacak.

Öte yandan şarj istasyonu kurulumu için ilgili elektrik kurumundan onay alınması gerekiyor. İstasyonun Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliği’ne uygun bir şekilde kurulması ve 02.04.2022 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Şarj Hizmeti Yönetmeliği’ne göre işletilmesi gerekiyor.

cevre-ve-sehircilik-elektronik-belge-yonetim-sistemi-evrak-dogrulama-page-0001.jpg

cevre-ve-sehircilik-elektronik-belge-yonetim-sistemi-evrak-dogrulama-page-0002.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar