RTÜK, 29 yıllık Açık Radyo'nun lisansını iptal etti

RTÜK, 29 yıllık Açık Radyo'nun lisansını iptal etti
Ermeni Soykırımı ile ilgili yapılan yayına verilen cezaya uymadığı için Açık Radyo'nun yayın lisansı iptal edildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurumu (RTÜK) geçen hafta Açık Radyo'nun Ermeni Soykırımı ile ilgili ifadeler nedeniyle Açık Radyo'ya 5 kez program durdurma cezası vermişti.

Ancak yayın durdurma kararına uymayan Açık Radyo hakkında bugünkü toplantıda lisans iptali kararı verildi.

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, verilen beş program durdurma cezasına uymadığı gerekçesiyle, lisansının kurul tarafından iptal edildiğini duyurdu.

resim-2024-07-03-151659599.png

RTÜK'ün yaptığı resmi açıklamada şunlar ifade edildi:

"Açık Radyo, Türkiye aleyhindeki yayınları ve sözde soykırım gibi Ermeni tezlerini savunması nedeniyle daha önce RTÜK tarafından program durdurma ve en üst sınırdan idari para cezalarıyla gündeme gelmişti.

En son verilen 5 kez program durdurma müeyyidesine rağmen, yayınlarına devam ettiği tespit edilen Açık Radyo’ya en ağır yaptırım uygulandı.

6112 sayılı Kanun'un 32'nci maddesinin beşinci fıkrasında düzenlenen "...Programlarının yayını veya yayınları süreli durdurulan medya hizmet sağlayıcı kuruluşun yaptırım kararının tebliğine rağmen kararın gereklerine aykırı olarak yayınlarına devam etmesi halinde yayın lisansının iptaline karar verilir." hükmü Üst Kurul tarafından hayata geçirildi.

Açık Radyo

Açık Radyo, Türkiye'de bağımsız ve özgür bir radyo istasyonu olarak 13 Kasım 1995 tarihinde yayın hayatına başlamıştır. İstanbul merkezli olan bu radyo, kurucuları arasında Mehmet Ali Alabora ve Ömer Madra gibi isimler yer almaktadır.

Açık Radyo, kültürel, sanatsal, çevresel ve toplumsal konularda yayınlar sunarak kendini ifade eden ve toplumda farkındalık yaratmayı amaçlayan bir platform olmuştur.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar