Kemal Sunal, vefatının 24. yılında özlemle anılıyor

Kemal Sunal, vefatının 24. yılında özlemle anılıyor
Türk sinemasının büyük oyuncusu Kemal Sunal, aramızdan ayrılışının 24. yılında, 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü saat 12:00’de, Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında, ailesi tarafından okutulacak dua ile anılacak.

AYKAN KARA

Gülümsemesi ve canlandırdığı karakterlerle yeri asla doldurulamayan usta oyuncu Kemal Sunal, filmlerindeki genellikle saf, şanslı, iyi yürekli tiplemelerle Türk izleyicisinin kalbine taht kurmuştur.

Filmlerinin ilk gösterimlerinden yıllar sonra bile hala 7’den 70’e büyük bir ilgiyle izlenmesi büyük sanatçının ne kadar çok sevildiği ve özlendiğini gözler önüne seriyor.

Kemal Sunal Anma Programı;

Tarih 3 Temmuz Çarşamba 2024

Saat 12:00

Yer Zincirlikuyu Mezarlığı

Kemal Sunal Biyografisi:

1944 İstanbul doğumlu sinema oyuncusu. Oyunculuk kariyerine 1972'de Tatlı Dillim filmiyle başlayan Kemal Sunal, Hababam Sınıfı, Tosun Paşa, Süt Kardeşler, Mavi Boncuk gibi dönemin çok sevilen güldürü filmlerinde rol almıştır. 1977’de Antalya Film Festivali'nde Kapıcılar Kralı filmiyle En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştır.

1974'te Gül Sunal ile evlenen Kemal Sunal'ın bu birlikteliğinden Ali ve Ezo adlarında iki çocuğu vardı. Oyuncu, son filmi Balalayka’nın çekimleri için uçakla Trabzon'a giderken kalp krizi geçirmiş ve henüz 55 yaşındayken hayata gözlerini yuımmuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar