Yunan şarkıcının sahnesinde Atatürk posteri krizi: Konser iptal edildi, protesto sesleri yükseldi

Türk Eğitim Vakfı'na destek için düzenlenen gecede Yunan şarkıcı Despina Vandi, Atatürk posteri olduğu gerekçesiyle konsere çıkmadı. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ise Vandi'nin kararına tepki gösterdi. İzleyiciler de Yunan şarkıcıyı prostesto etti.

Çeşme'de Türk Eğitim Vakfı'na destek için düzenlenen konserde Yunan asıllı Alman şarkıcı Despina Vandi sahne alması planlanıyordu.

Haftalar önce duyurusu ve reklamı yapılan konser için sosyal medya hesabından paylaşım yapan şarkıcı "Çesme'de Türkiye Açık Hava Tiyatrosu'nda yapılacak konserim için çok heyecanlıyım. Amacımız Türk Eğitim Vakfı'na destek vermek! Hepinizi orada görmeyi umuyorum" demişti.

konser-g6xz.webp

Atatürk'ün posteri gerekçesiyle sahneye çıkmadı

Despina Vandi konsere çıkmasına dakikalar kala, sahnede Mustafa Kemal Atatürk'ün dev bir resmi olduğu gerekçesiyle karar değiştirdi. Konsere çıkmaktan vazgeçen Vandi herhangi bir açıklama yapmadı.

451761360-18447822037053776-4475702-vu0k.webp

Berna Laçin: Yapmasaydın keşke...

Programın sunuculuğunu üstlenen Berna Laçin, Vandi'nin bu kararından sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ah be #DespinaVandi yapmasaydın keşke :( Komşuyuz şurada… Çok üzgünüm…" ifadelerini kullandı.

Lal Denizli'den tepki: Hiçbir güç yeltenemez

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli de yaşanan gelişmeler üzerine sahneye çıkarak açıklama yaptı.

Vandi'nin Türk bayrağını ve Atatürk posterini gerekçe göstererek sahneye çıkmadığını belirten Denizli, şunları söyledi:

“Bu bir yardım konseri. Burada belediyenin hiçbir menfaati yok. Bu çocuklar ve eğitim için verilen bir konser. Türk Eğitim Vakfı yetkilileri bize sahnede Despina Vandi’ye yer vermek istediklerini söylediler. Biz belediye olarak elimizden geldiğince destek olduk. Daha sonra sahneye çıkmadığını, Türk bayrağı ve Atatürk posterlerinin inmesini istediğini söylediler. Biz bu toprakları kazanmak için çok fazla şehit verdik. Bizim topraklarımızda, benim belediye başkanı olduğum bir kentte hiçbir güç ne bayrağımızı ne de Atatürk'ün posterini indirmeye yeltenemez. Bunu aklından da geçiremez. Hanımefendi diliyorum ivedilikle bu şehrin sınırlarını terk etsin. Ama dilerim bir daha gittiği hiçbir ülkede bir ülkenin kanla elde edilmiş bayrağını indirmeyi aklından dahi geçirmez. Dilerim bu ona tarihi bir ders olur. Ben hanımefendi adına utanıyorum.”

Sahnede İzmir marşı

Yunan asıllı Alman şarkıcının gösterdiği bu tavır hem konseri izlemeye gelenlerden hem de sosyal medya kullanıcılarından büyük eleştiri aldı. Konser alanındaki vatandaşlar sahneye çıkarak İzmir Marşı'nı söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar