Hatay Akademi Senfoni Orkestrası depremden sonra ilk kez Antakya’da; Anadolu müziklerinden farklı dillerdeki halk şarkılarına…

Hatay Akademi Senfoni Orkestrası depremden sonra ilk kez Antakya’da; Anadolu müziklerinden farklı dillerdeki halk şarkılarına…
Gazete Pencere Haber Merkezi“Cumhuriyet’in 100. Yılı ve Depremde Kaybettiklerimizi Anma Konseri” 21 Ekim’de Hatay’da konser veriyor. Hatay Akademi Senfoni Orkestrası’nın vereceği konser depremden sonra bu kapsamdaki ilk kez...

Gazete Pencere Haber Merkezi

“Cumhuriyet’in 100. Yılı ve Depremde Kaybettiklerimizi Anma Konseri” 21 Ekim’de Hatay’da konser veriyor. Hatay Akademi Senfoni Orkestrası’nın vereceği konser depremden sonra bu kapsamdaki ilk kez konser özelliğini taşıyor.

2019 yılında Şef Ali Uğur tarafından kurulan, bünyesinde Hatay Çocuk ve Gençlik Orkestrası&Korosu, Hatay Çoksesli Korosu, Eğitim Korosu, Elmanın Şarkısı Müzik Grubu gibi oluşumları olan Hatay Akademi Senfoni Orkestrası depremden bu yana çeşitli şehirlerde dayanışma konserleri düzenliyor.

“Cumhuriyetin 100. yılında kendi topraklarına dönüyor” sloganını kullanan Hatay Akademi Senfoni Orkestrası, 21 Ekim’de herkesi Hatay’ın sesine kulak vermeye çağırıyor.

Hatay Akademi Senfoni Orkestrası’nda depremden dolayı Türkiye’nin farklı şehirlerine göç etmek zorunda kalan müzisyenlerinin yanı sıra opera, senfoni ve konservatuar müzisyenleri ve Hatay ’da bulunan müzik öğretmenleri de yer alacak.

Konser sahnesinde Cumhuriyet’in 100’üncü yılını temsilen 100 kişilik orkestra ve 100 kişilik koro yer alacak.

Hatay Akademi Senfoni Orkestrası konserin amacını “Depremde kaybettiklerimizi anmak ve umudu yeşertmek” sözleriyle dile getirdi.

Hatay’ın çok kültürlü yaşamını yansıtmayı hedefleyen konserde Anadolu müziklerinden farklı dillerdeki halk şarkılarına, Hatay türkülerinden dünya müziklerine kadar geniş bir repertuvara yer verilecek.

Konser 21 Ekim Cumartesi günü Antakya Cumhuriyet Meydanında (Köprübaşı Meydanı) ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Öne Çıkanlar