Usta oyuncu son yolculuğuna uğurlandı: "İyi ki bu dünyadan bir Genco Erkal geçti"

Usta oyuncu Genco Erkal, Harbiye Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nda törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İyi ki bu şehirden bu dünyadan bir Genco Erkal geçti. İyi ki onunla aynı dönemde yaşadık" dedi.

MUTLU HESAPÇI

Bir süredir kan kanseriyle mücadele eden usta oyuncu Genco Erkal, 86 yaşında hayatını kaybetti.

Erkal, için bugün saat 14.00’te Harbiye Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nda tören düzenleniyor.

Törende Erkal'ın fotoğrafları ve oyunlarından sahneler gösterildi. Erkal'ın sesinden Nâzım Hikmet şiirleri dinletilmesinin ardından salondakiler Erkal'ı uzun bir süre ayakta alkışladı.

Gazete Duvar’dan Ezgi Sivrikaya’nın aktardığına göre,törende piyano başında Fazıl Say ve müzisyen Seranad Bağcan sahne aldı. Bağcan, 'Memleketim' ve 'İnsan İnsan' isimli parçaları söyledi.

Fazıl Say: İdeolojisinden hiçbir zaman vazgeçmedi

Fazıl Say, "Ben ondan çok şey öğrendim. Disiplini öğrendim, çalışkanlığı. Tek başına mücadele etmeyi. İdeolojisinden hiçbir zaman vazgeçmedi. Hepimize çok şey vermiştir. Nâzım Hikmet'in yasaklı dönemlerindeki şiirlerini Genco Erkal pek çok bedel ödeyerek yaşatmıştır. Yaklaşık 25 yıl önce Nazım Orotoryosu'nun bestelenmesi dolayısıyla benim için hayatımın en önemli mihenk taşlarından olan dostluğumuz başladı. Onunla olan çalışmalarımızın çoğunu kayıt altına aldık. Sayısız konser... Pek çok ayrı proje, mesela Madımak olaylarını anlatan 'Sivas 93'. Biz ondan çok şey öğrendik. Müteşekkiriz. Bugün burada büyük sanatçımızın yanında bulunan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Tülay Günal: bugün onunla son kez aynı sahnede olacağım

Törenin sunuculuğunu da üstlenen Tülay Günal ise "Ona veda için gelen bu insanları, bu sevgi selini görünce ne muhteşem ne güzel bir ömür sürdüğünü görüyoruz. Çok mutlu oluyorum. Seyircileri onu hiç yalnız bırakmadılar. Bugün onunla son kez aynı sahnede olacağım. Bana son günlerinde, 'Sağlam duracaksın, güçlü olacaksın' dedi. Tabii ki ustamın sözünü dinleyeceğim ve onu istediği gibi uğurlayacağız" diye konuştu.

İmamoğlu:En çetin cevizler onun dallarında yetişti

Cenaze törenine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ” İyi ki bu şehirden bu dünyadan bir Genco Erkal geçti. İyi ki onunla aynı dönemde yaşadık. Gülhane parkında bir ceviz ağacıydı biz de onun farkındaydık. En çetin cevizler onun dallarında yetişti. Kendisini bu ülkenin efsane tiyatro sanatçısı olarak uğurluyoruz. Aynı zamanda cesareti karşısında saygı duyarak uğurlamak istiyorum” dedi.

Erkal törenin ardından ikindi vakti kılınacak cenaze namazıyla Zincirlikuyu Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak.

Kaynak:Gazete Duvar

Öne Çıkanlar