Ezhel, Almanya'da sahne aldığı festivale Türk bayrağı ile çıktı: Vatan haininiz Avrupa'yı Türkçe ile sallıyor

Ezhel, Almanya'da sahne aldığı festivale Türk bayrağı ile çıktı: Vatan haininiz Avrupa'yı Türkçe ile sallıyor
Avrupa'nın en büyük reggae festivallerinden birinde sahne alan rapçi Ezhel, Türkçe parçalarını seslendirirken sahneye de Türk bayrağı ile çıktı.

Rapçi Ezhel, Almanya'nın Köln şehrinde her yıl düzenlenen ve Avrupa'nın en büyük reggae festivallerinden biri olan Summer Jam Festivali'nde sahne aldı. Rapçi, sahneye çıktığında Türk bayrağı açtı.

Ezhel, bir dinleyicisi tarafından kameraya çekilen anları sosyal medya hesabında, "Öz terörist, vatan haininiz Avrupa'yı Türkçe ile sallıyor" sözleri ile paylaştı.

1720374249118-202638055-ekran-go-9fet.jpg

Ezhel kimdir?

Ezhel veya gerçek adıyla Sercan İpekçioğlu (d. 1 Temmuz 1991; Çankaya, Ankara), Türk rapçi, şarkıcı ve söz yazarı. 2017'de yayımladığı ilk stüdyo albümü Müptezhel ile tanınmaya başlanan İpekçioğlu, Türkçe rap sahnesinin önde gelen müzisyenlerinden biri olmuştur.

İpekçioğlu 1 Temmuz 1991 tarihinde Ankara'da doğdu ve annesi tarafından büyütüldü. Babası Sermet İpekçioğlu Ankara’nın tanınmış gazetecilerinden, annesi Ulya Turgut ise emekli Devlet Dansçısıydı.12 yaşında iken rap müzik ile ilgilenmeye başlayan İpekçioğlu, 15 yaşındayken liseyi bıraktı. CJ, Ice ve Ais Ezhel isimleri altında müzik kariyerine başlayan İpekçioğlu, ilerleyen dönemlerde 'Ezhel' adını benimsedi. 2017'de ilk stüdyo albümü Müptezhel'i yayınladı ve bu albümün ardından geniş kitleler tarafından dinlenmeye başladı. 2018 Mayıs ayında tutuklanmasının ardından serbest bırakılması için çeşitli müzisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle kampanyalar başlatıldı ve sosyal medyada destek gördü. Aynı yılın Haziran ayında İpekçioğlu'nun beraatine karar verildi. İlerleyen dönemlerde çeşitli singlelar ile Lights Out ve Made in Turkey albümlerini yayınladı.

Erken hayatı ve eğitimi

Ömer Sercan İpekçioğlu, 1 Temmuz 1991 tarihinde Ankara'nın Çankaya ilçesinde yer alan Cebeci semtinde doğdu. Babası İpekçioğlu 1 yaşında iken annesini terk etti ve başka bir kadınla yaşamaya başladı, daha sonra ise çift boşandı. Profesyonel halk dansçısı olan ve Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu üyesi annesi Ulya Turgut ile birlikte çocukluğunu Cebeci semtinde geçiren İpekçioğlu, anneannesinin ölümünün ardından Ankara'nın Kırkkonaklar, Yenimahalle ve Kolej gibi çeşitli semtlerinde annesiyle beraber yaşadı. İpekçioğlu ailesini "orta sınıf" olarak tanımlamıştır.

İpekçioğlu, TED Ankara Koleji'nde eğitim gördü. Bir röportaj sırasında TED'e burs ile girdiğini, ancak daha sonra derslerinin kötüleştiğini belirtmiştir. 5. sınıfta iken MTV vasıtasıyla rap müzikle ilgilenmeye başladı. Bu dönemde Eminem'in başrolde yer aldığı 8 Mil filminden, 50 Cent ve Ceza'dan etkilendi. İlk başta yabancı rap sahnesi ile ilgilenmiş İpekçioğlu daha sonra Türkçe rape de ilgi duymaya başlamıştır. İlerleyen dönemlerde devlet lisesine geçiş yapan İpekçioğlu 15 yaşında liseyi terk etti.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar