Artnouva Sanat Fuarı Açıldı

Artnouva Sanat Fuarı Açıldı
Artnouva Sanat Fuarı, Ankara’da ATO Congresium’da yapılan törenle kapılarını sanatseverlere açtı. 37 ülkeden 96 galerinin ve binden fazla sanatçının resim ve heykellerden oluşan eserlerinin yer aldığı sergi 20 Ekim’e kadar açık kalacak.

Sanat fuarının kurucusu Bilgin Aygül, açılışta yaptığı konuşmada, Ankaralı sanatçıların fuarın oluşumuna öncülük ettiğini ve amaçlarının bu fuarı uzun yıllara taşımak olduğunu belirtti. Şubat ayında Artnouva fuarının ikincisini yine Ankara’da düzenleyeceklerini belirten Bilgin, büyük ilgi karşısında Şubat fuarı için de yerlerinin hemen hemen dolduğunu belirterek, Ankara’nın kültür başkenti olma yolunda önemli bir adım attığını belirtti.

dsc-2615-1.jpg

Binden fazla sanatçının eseri sergileniyor

Bir üst katında mimari eserlerin de sergilendiği fuarda her gün müzik dinletileri de gerçekleştirilecek. Açılış akşamında Musa Göçmen senfoni orkestrasının izleyenleri de içine alan eğlenceli konseri büyük ilgi gördü.

Artnouva’da üç gün boyunca 22 söyleşi gerçekleştirilecek, workshopların yanı sıra performans gösterileri olacak. Sokak ressamlarının karikatür sergileri de sanat fuarında yer alacak.

dsc-2616-1.jpg

ATO Congresium’da 37 ülkeden 96 galerinin ve binden fazla sanatçının resim ve heykellerden oluşan eserlerinin yer aldığı sergi 20 Ekim’e kadar açık kalacak.

Besim Güçtenkorkmaz

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar