Özgecan’ın ölümünde, ailesinin 'yeniden bilirkişi raporu hazırlansın' talebine ret

Özgecan’ın ölümünde, ailesinin 'yeniden bilirkişi raporu hazırlansın' talebine ret
Zonguldak'ta 3 yıl önce Ayşe Özgecan Usta’nın terastan düşerek ölümüyle ilgili sevgilisi Bartu Can Akkışla’nın tutuksuz yargılandığı davada, bilirkişi raporuna itiraz eden Usta ailesinin avukatlarının yeniden rapor alınması talebini mahkeme reddetti.

5 Şubat 2021'de Zonguldak'ın İncivez Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Ayşe Özgecan Usta, Ankara'dan Zonguldak'ta yaşayan sevgilisi Bartu Can Akkışla'nın yanına geldi. İddiaya göre, Usta'nın evlenme isteğine Akkışla olumsuz yanıt verince tartışma çıktı. Tartışma büyüyünce Usta, kendini atacağını söyleyerek terasa yöneldi ve korkuluklara çıkarak aşağı sarktı. Akkışla, onu tutmaya çalışsa da başarılı olamadı ve Usta, 8. kattan düşerek hayatını kaybetti.

Akkışla, gözaltına alındıktan sonra ev hapsi ile serbest bırakıldı. Hakkında 'Taksirle ölüme neden olma' ve 'Kişiyi hürriyetten yoksun bırakma' suçlamalarıyla dava açıldı. Akkışla'nın ev hapsi, ayda bir kez karakola gidip imza atma şartına çevrildi.

76529-1.jpg

Zonguldak 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nin talebi üzerine hazırlanan bilirkişi raporunda, Usta’nın 26,12 metre yüksekten saatte 81,36 kilometre hızla 2,3 saniyede yere düştüğü belirtildi. Raporda, Akkışla’nın Usta'yı yukarı çekemeyeceği değerlendirildi. Mahkemede Usta ailesinin avukatı, Özgecan'ın intihardan önce başka bir arbedeye maruz kaldığını ve intihar edecek bir kişinin yüzünün boşluğa değil balkona bakacağını belirtti. Baba Kenan Usta ise bilirkişi raporuna itiraz ederek yeniden rapor alınmasını talep etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatı da bilirkişi raporunun fiziksel değerlendirmeden ibaret olduğunu, olay anı ve psikolojisine yer vermediğini ifade ederek sanıktan şikayetçi olduklarını belirtti. Sanık avukatları ise Akkışla'nın sorumluluğunun bulunmadığını ve beraatini talep etti. Hakim, yeniden bilirkişi raporu hazırlanması talebini reddetti ve mütalaasını sunması için savcıya süre verdi. Duruşma ertelendi.

Kaynak:DHA

Öne Çıkanlar