Öldürdüğü eşinin daha önce de boğazını kesmiş

Öldürdüğü eşinin daha önce de boğazını kesmiş
Adana'da emekli astsubay Yaşar Ergül, 10 yıllık eşi Seda Ergül'ü, üç çocuğunun gözleri önünde tabancayla öldürdüğü iddiasıyla yargılanıyor.

Olay 26 Ekim 2023 tarihinde, Seyhan ilçesi Pınar Mahallesi'nde yaşandı. Yaşar Ergül, eşi Seda ile aralarında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine ona ateş açtı ve Seda Ergül, göğsünden yaralanarak hayatını kaybetti.

Davanın ikinci duruşmasında tanık olarak dinlenen, kadının ilk eşinden olan kızı Sedef Soysal, üvey babası Yaşar Ergül'ün daha önce annesinin boğazını bıçakla kestiğini ve bir kez de uyurken boğazını sıkarken yakaladığını söyledi. Annesinin, korktuğu için şikayetçi olamadığını belirtti.

Cinayet, Seda Ergül'ün doğum gününden bir gün sonra gerçekleşti. Eşi Yaşar Ergül, doğum gününde Seda'ya "Bazen seni daha ne kadar çok sevebilirim diye düşünüyorum" yazılı bir pasta ile sürpriz yapmıştı.

Mahkemede, Seda Ergül'ün anne ve babası da damatlarından şikayetçi oldu. Anne Nevzat Güveloğlu, kızının kendilerine yaşadıklarını anlatmadığını belirtti ve damadının en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

66693.jpg

Sanık Yaşar Ergül, duruşmada eski savunmalarını tekrarladı ve eşinin son iki aydır çocukları bahane ederek kendisiyle yatmadığını iddia etti. Savcı, sanık Ergül'ün ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını ve tutukluluğunun devamını talep etti. Mahkeme, savunmaların hazırlanması için duruşmayı erteledi.

Öne Çıkanlar