Migros direnişçileri beraat etti: Erkek tarafından öldürülen Gülhan Esen sonucu göremedi

Migros direnişçileri beraat etti: Erkek tarafından öldürülen Gülhan Esen sonucu göremedi
Migros depo işçilerine ‘toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet’ suçlamasıyla açılan davada direnişçilerin hepsi beraat ederken, Gülhan Esen sonucu göremedi. Esen, Mart ayında bir erkek tarafından öldürülmüştü.

Ezgi Yıldız

Gazete Pencere- Migros Şekerpınar Depo direnişine katılan ve insanca çalışma koşulları için mücadele eden işçilere, Tuncay Özilhan’ın evine gittikleri için açılan dava bugün görüldü.

‘Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet’ suçlamasıyla açılan davanın duruşması İstanbul Beykoz Adliyesi’nde görülürken, karar açıklandı.

Bir erkek tarafından öldürülen Esen'in dosyası kapandı

Migros işçilerinin hepsi beraat etti fakat Gülhan Esen hakkında düşme kararı verildi.

Esen, Mart 2024 tarihinden evlenmesini takıntı haline getiren Muhammed T. isimli bir erkek tarafından öldürülmüştü.

Savcılık mütalaası

Savcılık açıkladığı mütalaada suçun unsurlarının oluşmadığına karar verildi. Mütalaada şu ifadeler yer aldı:

"Her ne kadar sanıklar hakkında 2911 sayılı kanun Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet suçundan cezalandırılmaları istemiyle kamu davası açılmış ise de; dosyada yer alan görüntü kayıtlarının incelenmesi neticesinde sanıkların toplantıda içeriği itibarıyla suç teşkil etmeyen sloganlar attıklarının güvenlik görevlileri tarafından herkesin duyabileceği şekilde ve genel bir dağılma uyarısı yapılmaksızın toplantıya katılanlardan birkaçı ile konuşulduğunun, toplantıya son verilmemesi üzerine de polis araçlarına bindirilerek olay mahalinden uzaklaştırıldıklarının anlaşıldığı, demokratik bir hukuk devletinde sanıkların eylemlerinin hak arama ve düşünceyi açıklama hürriyeti kapsamında değerlendirilmesinin gerektiği bu durumda müsnet suçun unsurları yönünden oluşmayacağı yönünden anlaşıldığından beraatlerine karar verildi."

Kaynak:Ezgi Yıldız

Öne Çıkanlar