Boşanma aşamasındaki eşini iki kez bıçaklayan erkek yine serbest kaldı

Boşanma aşamasındaki eşini iki kez bıçaklayan erkek yine serbest kaldı
Iğdır'da bir kadının boşanmak istediği erkek tarafından bıçaklandı.

Iğdır'da yaşayan Leyla Akay, boşanmak istediği eşi Sinan Akay tarafından tehdit edildiğini, şiddet gördüğünü ve iki kez bıçaklı saldırıya uğradığını belirterek, yaşadığı dehşeti anlattı. Leyla Akay, defalarca şikayette bulunmasına rağmen eşinin serbest kaldığını ifade etti.

TV100'de Barış Yarkadaş'a konuşan Leyla Akay, “İki kez şikayetçi oldum, bıçaklanmama rağmen Sulh Ceza Hakimliği’nden serbest kaldı” dedi. Akay, küçük bir kent olan Iğdır'da sesini duyuracak makam bulamadığını belirterek, mahkeme tutanakları ve şiddete uğradığına dair fotoğrafları basınla paylaştı.

Kadına şiddetin artık cezası yok! - Resim : 2

Leyla Akay, 1 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtı. Eşi Sinan Akay, Iğdır KYK'da güvenlik görevlisi olarak çalışıyor ve daha önce bir taciz dosyasında adı geçmesine rağmen beraat etmiş. Leyla Akay, boşanma dosyasına 3 darp ve bir bıçaklama raporu sundu. Ancak Sinan Akay, bu suçlardan dolayı sadece 1 gün cezaevinde kaldı.

Tehdit ve saldırılar devam ediyor

Sinan Akay, cezaevinden çıktıktan sonra tehditlerine devam etti. Leyla Akay, 18 Mayıs 2024 tarihinde yeniden savcılığa başvurdu ve tehdit edildiğini bildirdi. Sinan Akay, eşini ortak çocuklarının hastalığını bahane ederek görüşmeye çağırdı ve bu görüşmede Leyla Akay yeniden saldırıya uğradı.

3 Haziran'da, Iğdır Adliyesi'ne yakın bir bölgede buluşan çift arasında çıkan tartışma sırasında Sinan Akay, Leyla Akay'ı bıçakla yaraladı. Leyla Akay, yardım çağrısında bulunmaya çalışırken telefonu eşi tarafından alındı ve bir buçuk saat boyunca tehditler ve darp devam etti. Sinan Akay, eşini araçtan attıktan sonra olay yerinden kaçtı.

Kadına şiddetin artık cezası yok! - Resim : 4​​​​​​​

Olayın ardından Leyla Akay tedavi altına alındı ve Sinan Akay polis tarafından gözaltına alındı. Savcılık, Sinan Akay'ın tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu, ancak Sinan Akay serbest bırakıldı. Savcının itirazı da sonucu değiştirmedi ve Sinan Akay elini kolunu sallayarak işine dönmeye devam etti.

Avukat Yiğit Acar, şiddet vakalarının yasal mevzuata göre cezalandırılması gerektiğini belirterek, Sinan Akay'ın serbest bırakılmasının hukuki bir hata olduğunu ifade etti. Acar, bu kararın kadınların özgürlüğünü ve yaşam hakkını zedelediğini vurguladı.

Öne Çıkanlar