Ankara polisinden, DEM Partili kadın vekile 'cinsiyetçi' anons: 'Lütfen erkeklerin arasından ayrılın'

Fernas Madencilik işçilerinin bugünkü direnişine destek vermek için Kurtuluş Parkı’na giden DEM Parti vekili Burcugül Çubuk polisin 'cinsiyetçi' anonsuyla karşılaştı. Polis, Çubuk’a “Lütfen erkeklerin arasından ayrılın' sözleriyle seslendi.

Fernas Madencilik işçilerinin direnişinin 46’ncı gününde, polis barikatıyla karşılaşan emekçilere, sivil toplum örgütleri ve farklı siyasi partilerden milletvekilleri destek oldu.

Meclis’e yürümek isteyen madencileri uzun süre barikatlarla engellemeye çalışan kolluk güçleri zaman zaman anonslarla “eylemi sonlandırma çağrısı yaptı.

İşçilerle dayanışmak ve seslerini duyurmak için alana gelen vekillerden biri de Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk oldu.

Polisten kadın vekile: Erkeklerin arasından ayrılın

Eylem esnasında polisin Çubuk’a yönelik “Lütfen erkeklerin arasından” ayrılın sözleri ise tepkilere neden oldu. Anonsun devamında polis, "Kadın vekilim, bu saatten itibaren çok sağlık bir ortam yok. Sizi uyarıyorum" dedi.

İlk tepki 'Kadınların Kurtuluşu' isimli kadın örgütünden geldi. Sosyal medyada anonsun yapıldığı anın görüntülerini paylaşan örgüt şu ifadeleri kullandı:

“Polisin vekil yoldaşımız @BurcugulC’ a yaptığı cinsiyetçi anons: “Erkeklerin arasından ayrılın!” Fernas işçilerinin yürüyüşünü engellemek isteyen polis, işçilerle beraber direnen Burcugül vekilimizin çekilmesini istedi. Bizler işçi direnişlerinde en önde olmaya devam edeceğiz!”

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar