Ağustos ayında 33 kadın erkekler tarafından katledildi

Ağustos ayında 33 kadın erkekler tarafından katledildi
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Ağustos ayında 33 kadının erkekler tarafından katledildiğini, 24 kadının ise şüpheli bir şekilde ölü bulundu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Ağustos ayında yaşanan kadın cinayetleriyle ilgili çarpıcı bir rapor yayımladı.

Rapora göre, bu ay 33 kadın cinayeti işlenirken, 24 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Öldürülen 33 kadından 9'u, boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek veya ilişkiyi bitirmek gibi kendi hayatlarına dair kararlar aldıkları gerekçesiyle, 2'si ekonomik sebeplerle ve 4'ü annelerinin boşanma talepleri nedeniyle yaşamını yitirdi.

ekran-goruntusu-2024-09-03-141225-1.webp

Geriye kalan 18 kadının hangi sebeplerle öldürüldüğü ise henüz tespit edilemedi. Bu durum, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucu olarak değerlendiriliyor. Şiddetin önlenmesi ve adil yargılamanın yapılabilmesi için, kadınların kim tarafından ve hangi nedenlerle öldürüldüğünün belirlenmesi büyük önem taşıyor.

ekran-goruntusu-2024-09-03-141225.webp

Şüpheli, sanık ve katillerin caydırıcı cezalar alması ve etkili önleyici tedbirlerin uygulanması, şiddet döngüsünü kırmak için kritik bir adım olarak öne çıkıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar