İYİ Parti'den Atatürk'e ilişkin "Onu yalnızca kadınsılar yüceltir" ifadelerini kullanan Kuveytli yazar hakkında suç duyurusu

İYİ Parti'den Atatürk'e ilişkin "Onu yalnızca kadınsılar yüceltir" ifadelerini kullanan Kuveytli yazar hakkında suç duyurusu
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik "eşcinsel" ifadesini kullanan Kuveytli yazar Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Zorlu,...

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik "eşcinsel" ifadesini kullanan Kuveytli yazar Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Zorlu, “Avukatlarımız aracılığıyla bu örnekteki provokatör şahsın ivedilikle vatandaşlık durumunun tespit edilmesi, Türkiye ile her türlü faaliyetinin ve ilişkisinin belirlenmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu sosyal medya hesabında paylaşarak Atatürk’e yönelik "Onu yalnızca kadınsılar yüceltir" diyen Kuveytli yazar Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih’e yönelik tepkiler sürüyor.

"İnfial alan paylaşımlar için tedbir alınmalı"

İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, Rumaih hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Zorlu, X (Twitter) hesabında şu açıklamayı yaptı:

“Bu tür provokasyonlar siyasi iktidarın yanlış politikalarıyla farklı sosyal medya platformlarında da son dönemde artmıştır. Toplumda infial yaratan böylesi paylaşımlar için bir an önce tedbir alınmalıdır. Ben de bugün Avukatlarımız aracılığıyla bu örnekteki provokatör şahsın ivedilikle vatandaşlık durumunun tespit edilmesi, Türkiye ile her türlü faaliyetinin ve ilişkisinin belirlenmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Gerekli işlemlerin en hızlı şekilde yürütülebilmesi için başta Adalet Bakanlığı olmak üzere yetkili makamları göreve çağırıyorum.”

Atatürk’e “eşcinsel” dedi

Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih Trabzon’da bir Türk vatandaşının Arap bir turiste yumruk atarak bayıltması üzerine sosyal medya hesaplarından Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu. Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih attığı bir Tweette ise Atatürk’e yönelik şu sözleri sarf etti:

“Kimsin sen Türk, dağlara kaçtıktan sonra seni kurtarma şerefine sahibiz, seni geri zekalı vahşi. Siz dağlarda yaşayan barbar kavimlerle savaştıktan sonra Anadolu’yu fethedip size vatan yapan biziz. Kemal Mustafa kadınsı olarak yaşadı ve kadınsı, vatan haini ve millet düşmanı olarak öldü. Onu yalnızca kadınsılar yüceltir Eşcinsel Atatürk”

Öne Çıkanlar