İstanbul'dan hissedildi: Gemlik Körfezi'nde deprem meydana geldi

İstanbul'dan hissedildi: Gemlik Körfezi'nde deprem meydana geldi
İstanbul'da hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD depremin merkez üssünün Bursa olduğunu açıkladı. Deprem Kocaeli, Sakarya ve Çanakkale'de de hissedildi.AFAD'dan yapılan açıklamada depremin büyüklüğünün ise 5,1 olduğu...

İstanbul'da hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD depremin merkez üssünün Bursa olduğunu açıkladı. Deprem Kocaeli, Sakarya ve Çanakkale'de de hissedildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada depremin büyüklüğünün ise 5,1 olduğu kaydedildi .Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünün 4,9 olduğunu duyurdu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu deprem sebebiyle olumsuz bir durum oluşmadığını belirterek "İstanbul'da da hissesilen Gemlik merkezli 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm illerimize geçmiş olsun. İstanbul'da şu ana kadar bize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değil, takip ediyoruz." dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül de "Deprem ilimizde de hissedildi. Çok şükür şimdilik bize ulaşan bir ihbar yok. Tarama çalışmaları devam ediyor. Geçmiş olsun, Rabbim milletimizi her türlü kaza beladan muhafaza etsin…" dedi.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş: Can ve mal kaybı yok

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş HaberTürk TV'ye katıldığı yayında "Çok şükür olumsuz bir ihbar şu ana kadar gelmedi. Arkadaşlarımız teyakkuz halinde. Can ve mal kaybı yok" dedi.

AFAD: ekiplerimiz teyakkuz halinde

AFAD depremin ardından yaptığı 2. açıklamada "Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde (Bursa Mudanya açıkları) meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüklerindeki depremler sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." ifadelerini kullandı.

Naci Görür'den açıklama

Prof. Dr. Naci Görür yaşanan depreme ilişkin olarak "Arkadaşlar, Bursa, Mudanya Kumyaka’nın biraz açıklarında 5,1 deprem oldu. Bu deprem belli ki çok insanı telaşlandırmış. Deprem muhtemelen Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında. Bu fay KAF’ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay zonu. 1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir. Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun" dedi.

"Güney Marmara için beklenen bir depremdi”

Gemlik Körfezi’nde meydana gelen 5.1 ve 4.5’lik depremler ile ilgili “Güney Marmara için beklediğimiz bir depremdi” diyen Deprem Mühendisliği Uzmanı Prof. Dr. Zeki Hasgür Kuzey Anadolu Fay Hattı’nı (KAF) etkilemez diyemeyiz. Haberci depremler olarak izlemeliyiz” dedi.

Gemlik Körfezi’nde 3 dakika arayla meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki iki deprem de tüm Marmara bölgesinde hissedildi. Özellikle İstanbul’da hissedilmesi üzerine beklenen büyük İstanbul depremi için de korkuya sebep olan sarsıntılar ile ilgili Altınbaş Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Hasgür açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Zeki Hasgür, “Bu bölgede daha önce kırılma olmaması nedeniyle Güney Marmara’da beklenen bir depremdir. Kuzey Marmara fay hattı 1999’da kırılmıştı. Ancak Güney Marmara’da bir kırılma olmadı bu süre içinde. Zaten gerilmiş, yükselmiş olan Güney Marmara’da 6 Şubat’taki son depremlerden sonra bölgenin gerilimi arttı. Bu 5.1 büyüklüğündeki depremi beklenen bir deprem olarak nitelendirebiliriz. Ancak bunlar ipucu veren, haberci depremlerdir. Bunun gibi 5.1 gibi depremlerin olmasını bekleyebiliriz. İzlenmesi gerekir. Bölgedeki aktivitenin artacağının bir göstergesi” dedi.

Fahrettin Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "10.42’de Bursa Gemlik Körfezi'nde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Bursa, Yalova, İstanbul ve Kocaeli’deki Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezleri ile (SAKOM) görüşülmüş, depremin hissedildiği yerlerde merkezlere olumsuz bir çağrı gelmediği bilgisi alınmıştır. Bölgeye ambulans ekipleri görevlendirilmiştir. Tarama çalışmaları devam etmektedir" dedi.

Öne Çıkanlar