Suriyeli göçmenlerin avukatından iddia: İnsan kaçakçılığında Göç idaresinin bilgisi var

Yeşilköy Sahili’nde kaçak Suriyeli işçi Hafız Türkiye’de kaçak yollarla çalıştırıldığını belirtti ve onların avukatı Filistinli Ahmet, Türkiye’ye yapılan insan kaçakçılığından Türkiye Göç İdaresi’nin bilgisi olduğunu iddia etti.

Gazete Pencere Haber Merkezi

İçişleri Bakanlığı’nın mayıs ayı raporuna göre, Suriye’deki iç savaşın ardından Türkiye’ye göçmek zorunda kalan Suriyeli sayısı 3 milyon 115 bin 536 kişi oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise İstanbul’da resmi kayıtlara göre 2 milyon mültecinin yaşadığını belirtmişti.

Ucuz iş gücü olarak görülen mülteciler, düşük ücretlerle çalıştırılmaya da devam ediyor. Gazeteci Mine Özbek Yeşilköy Sahili’nde kaçak Suriyeli işçi Hafız ve onların avukatı Filistinli Ahmet’le görüştü.

Bayrampaşa’da bir çorap fabrikasında çalışan Hafız, 9 yıl önce Türkiye’ye kaçak bir şekilde geldi. 20 yaşında olan Hafız, asgari ücretle kaçak bir şekilde çalıştırılıyor. Hafız bir evde 10 kişi oturduklarını dile getirerek ev kirası olarak da 10 bin TL verdiklerini söyledi.

Öte yandan Hafız, Suriye’ye şimdilik dönmek istemediğini de belirtti.

Filistinli avukat Ahmet ise Hafız gibi savaştan sonra Türkiye’ye geldiğini belirtti. Ahmet, vurulduğunu belirterek Türkiye’ye tedavi olmaya geldiğini söyledi. Ameliyattan sonra Türkiye’de avukatlık yapmaya devam ettiğini belirten avukat Ahmet, burada Suriyelilerin avukatlığını yaptığını söyledi.

Gazeteci Özbek, avukat Ahmet’e Suriye’deki kaçak girişlere ilişkin sorduğu soruda, “İdlib’de kaçakçılar var. Kişi başı 4 bin dolar. alıyorlar. Kaçak götürüyorlar” cevabını aldı.

Ayrıca Ahmet, Suriye’deki insan kaçakçılığından Türkiye Göç İdaresi’nin de bilgisi olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar