İHD İzmir eşbaşkanına polis takibi yapıldığı belirtildi

İHD İzmir eşbaşkanına polis takibi yapıldığı belirtildi
İnsan hakları savunucuları ve hukukçular, İHD İzmir Şube Eşbaşkanı Zilan Gümüş’ün polis takibi ve tacizine maruz kaldığını açıkladı.

İnsan Hakları Derneği (İHD), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubeleri ile Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İzmir Temsilciliği, İHD İzmir Şubesi Eşbaşkanı Avukat Zilan Gümüş'e yönelik olarak gerçekleşen polis takibine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Konak’ta bulunan İHD şube binasında düzenlenen basın toplantısına çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı. Kurumlar adına açıklama yapan İHD İzmir Şubesi Yöneticisi Gülay Gün Bilici, Şube Eşbaşkanı Zilan Gümüş'ün insan hakları alanında yürüttüğü faaliyetler nedeniyle yakın zamanda defalarca polis takibi ve tacizine maruz kaldığını ifade etti.

‘Toplu taşıma aracından indikten sonra önü kesildi’

Gümüş’ün polis tarafından takip edildiğini belirterek, yaşananları anlatan Bilici, "Binmiş olduğu toplu taşıma aracına dahi kendisinin peşinden binilip araçtan indikten sonra önü kesilerek, baskı ve tehdit uygulanmak istenmiştir. Zilan Gümüş’ün yaşamış olduğu bu polis tacizi, yürütmüş olduğu insan hakları mücadelesi ve dernek faaliyetleri nedeniyle gerçekleşmekte olup yaşatılan bu baskı ve tehdit aslında İHD’nin ve bir bütün olarak insan hakları mücadelesi yürüten kadınların hedef gösterilmesidir” dedi.

İnsan hakları savunucuları olarak mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayan Bilici, insan hakları savunucularına yönelik baskı ve tacizlerin bir an önce son bulması gerektiğini söyledi. Bilici, “İHD İzmir Şubesi Eş Başkanı arkadaşımız Av. Zilan Gümüş’e yönelik polis tacizinin bir an evvel sonlanması, bu baskı ve tacizi gerçekleştiren polisler hakkında gerekli idari ve yargısal soruşturmanın yürütülerek sorumluların açığa çıkarılması ve cezalandırılmasına ilişkin sürecin takipçisi olacağımızı belirtiyoruz" ifadelerini kullandı.

İHD İzmir Şubesi Eşbaşkanı Zilan Gümüş de baskılara rağmen mücadele etmekten geri adım atmayacağını vurguladı.

Öne Çıkanlar