Yunan askerlerinin Datça kıyılarına gelmesinin ardından günler geçti: Sahil Güvenlik Komutanı Muğla'da denetimde

Yunan askerlerinin Datça kıyılarına gelmesinin ardından günler geçti: Sahil Güvenlik Komutanı Muğla'da denetimde
Yunan Sahil Güvenliği uluslararası kara sularını ihlal ederek iki kere Türkiye sularına giriş yaptı. Hükümet kanadından yapılan kınamaların ardından günler sonra Sahil Güvenlik Komutanı Koramiral Ahmet Kendir Muğla'da denetime geldi.

Yunan Sahil Güvenliği, Bodrum ve Datça'da Türk karasularına girdi. Bodrum'da göçmen kaçakçısı botun peşinden, Datça'da da sahile çıkıp zodiac botu ele geçirdi.

Akyarlar açıklarında da Türk balıkçı teknesine Yunan Sahil Güvenliği, taciz ateş açtı. Türk Sahil Güvenliği, Yunanlıları uzaklaştırdı.

Bodrum açıklarında Yunan Sahil Güvenliği Türk balıkçı teknesini taciz etti

Türkiye, Yunanistan'a nota vermedi. Ancak günler sonra Dışişleri Bakanlığı'ndan yalnızca Yunanistan'ı uyarıyoruz açıklaması geldi.

ekran-goruntusu-2024-09-27-154843.png

Sahil Güvenlik'ten beklenen denetim geldi

Yunan Büyükelçisi'nin Dışişleri'ne bile çağrılmazken sonunda Sahil Güvenlik Komutalığı'ndan denetim geldi.

Patronlardünyası'ndan Kenan Gürbüz'ün haberine göre; Yunanlıların Türk karasularını ihlal etmesinin ardından Sahil Güvenlik Komutanı Koramiral Ahmet Kendir Muğla'da denetime geldi.

ekran-goruntusu-2024-09-27-154850.png

Kendir ilk olarak Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık'ı makamında ziyaret ziyaret etti.

Güney Ege Grup Komutanlığı bağlılarında incelemelerde bulunan Koramiral Ahmet Kendir, Datça Karakol Komutanlığı'nda icra edilen faaliyetler hakkında değerlendirmede bulundu. Kendir, Datça Kaymakamı Murat Atıcı ve Karakol Personeli ile bir araya geldi.

ekran-goruntusu-2024-09-27-154856.png

Güney Ege Grup Komutanlığı Karargahı’nda denetleme ve incelemelerde bulunan Kendir, Bölge Komutanı, Grup Komutanı, gemi komutanları ve karargah personeli ile toplantı yaparak icra edilen faaliyetlere hakkında bilgi aldı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar