Yeni Şafak yazarından geri adım yok: ‘Alevi katliamı değil terörle mücadele prosesi’
Gazete Pencere- Suriye'de Esad yönetiminin devrilmesinin ardından Şam'da yönetimi ele geçiren cihatçı Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) güçlerinin Sahil şeridinde yaşayan Alevilere yönelik saldırıları tepki çekmişti.
"Esad rejimi unsurları"na yönelik operasyon adı altında Lazkiye, Tartus, Dera illerinde Alevi katliamları yaşanırken CHP Genel Başkanı Özgür Özel, duruma tepki göstermişti. Özel iktidara da seslenerek katliamın önüne geçilmesi için hareket etmeye çağırmıştı.
İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, ise Alevileri hedef alan skandal ifadeler kullanmıştı. HTŞ saldırısı altındaki Aleviler için "Nusayri teröristler" ifadesini kullanan Kılıçarslan, “Nusayriler dini inançları bakımından değil, emperyalizme yaptıkları köpekliğin bir sonucu olarak, hâlâ Suriye’de sivil insan öldürecek kadar alçak oldukları için gebertiliyorlar” diye yazmıştı.
Suriye’deki Alevi katliamını reddedip Alevileri hedef alan Yeni Şafak Yazarı İsmail Kılıçarslan hakkında soruşturma başlatılmayınca geri adım atmadı.
Yeni Şafak Yazarı İsmail Kılıçarslan, kaleme aldığı köşe yazısının bağlamından koparıldığını öne sürdü.
ABD, Avrupa Birliği ve İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin sivil ölümlerini açıklayıp Alevi katliamını kabul etmesine ve Suriye’de katliam görüntüleri sosyal medyada yayılmasına karşılık İsmail Kılıçarslan, Yeni Şafak’tan Nisa Nur Çavuşoğlu’na röportaj verdi.
İsmail Kılıçarslan, “Evet bölgede Nusayriler öldürülüyor 400 kadar Nusayri öldürülmüş 200'ü silahlı 200'ü silahsız. Onların öldürülme gerekçeleri Nusayri olmaları değil, Emperyalizmle işbirliği içerisinde Suriye'de karışıklık çıkarmak istemeleri. Dolayısıyla bu bir katliam değil bu bir terörle mücadele prosesi” İfadelerini kullandı.
Suriye’deki ölümleri yarıştırarak haklılığını ortaya koymaya çalışan Yeni Şafak Yazarı Kılıçarslan, şunları söyledi:
“Bir babaya dendi ki ‘Seni mi öldürelim oğlunu mu?’ Baba dedi ki; ‘Beni öldürün oğluma kıymayın’ babanın canı biraz daha acısın diye babanın oğlunu öldürdüler. Biz böyle katliamlar gördük Suriye'de. 13 yıl Suriye'deki insanlar katlettiklerini soykırıma uğradıklarıma uğradıklarını bir türlü bizim sekülerlere inandıramadılar, ikna olmadı buradaki CHP'liler, buradaki siyasal aleviler buradaki bir takım seküler tipler.”
Suriye’deki Alevilere dönük nefret söylemi: DEM Parti'den, Yeni Şafak yazarı hakkında suç duyurusu
Kaynak:Haber Merkezi