Yavaş rahatsız

Yavaş rahatsız
İYİ Parti’nin 6’lı masadan kalkmasından sonra İYİ Parti-CHP arasında yaşanan ayrışma süreci belediye meclislerine de yansımaya başladı. Yerel siyasette dengeleri değiştirebilecek bu durum Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı...

İYİ Parti’nin 6’lı masadan kalkmasından sonra İYİ Parti-CHP arasında yaşanan ayrışma süreci belediye meclislerine de yansımaya başladı. Yerel siyasette dengeleri değiştirebilecek bu durum Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş cephesinde rahatsızlığa neden oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisinde grup kurabilmeleri için yerel seçimlerden sonra İYİ Parti’ye geçen CHP’li üyeler, ABB Başkanı Mansur Yavaş bilgilendirilmeden istifa ettirildi.

Mansur Yavaş, belediye meclisinde kendisini zor duruma düşürecek bu gelişmeden rahatsız oldu. Yavaş’ın bir başka rahatsızlığı da Akşener ile yapılacak görüşme öncesi CHP’den gelen açıklama oldu.

CHP Genel Merkezi basına, “Büyükşehir Belediye Başkanlarımız bu görüşmede ‘iradelerinin Sayın Genel Başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler,” açıklaması yaptı.

Habertürk’e konuşan bir ABB yetkilisi, “Başından beri açıklamalarımız ve duruşumuz net olmasına rağmen takınılan bu tavır güven sorununu ortaya koyuyor. Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na görüşmeden önce bilgi verilmesine ve onay alınmasına rağmen yapılan bu açıklamanın ‘gitmeyin’ anlamına geldiği ve görüşmenin iptal edilmek istendiği muhakkaktır,” açıklaması yaptı.

Öne Çıkanlar