TUSAŞ'ta rehin alındığı belirtilen kişinin kardeşi konuştu

TUSAŞ'ta rehin alındığı belirtilen kişinin kardeşi konuştu
TUSAŞ’a yapılan saldırıda rehin alındığı belirtilen kişinin yakını konuştu. Kendisine yöneltilen ‘Kardeşiniz terör saldırısı diyor mu?’ sorusuna yanıt veren rehin yakını, “Kardeşim böyle bir şey söylemiyor, şahsi fikrime göre öyle görünüyor" dedi.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi önünde patlama ve silahlı çatışma meydana geldi. Kaynaklar tarafından patlamaların sayısının üç olduğu belirtilirken rehinelerin olduğu da öne sürüldü.

Çatışmanın yaşandığı yerde rehin alındığı belirtilen çalışanın kardeşi kendisine sorulan soruları yanıtladı:

‘Görevlinin güvenli bölgeye götürdüğü söylendi’

“Kardeşimle görüştüğümüzde içeride patlamalar ve silah seslerinin olduğu, birkaç dakika bunun sürdüğünü söyledi. Yarım saat sonra görüştüğümüzde de bir güvenlik görevlisi tarafından güvenli bölgeye alındığını söylendi. Ama bunun dışında söylenecek şeyler afaki olur. Biz de afaki şeyleri söylemek istemiyoruz.

‘Kardeşiniz terör saldırısı diyor mu?’ sorusuna yanıt

Kendisine yöneltilen ‘Kardeşiniz terör saldırısı diyor mu?’ sorusuna yanıt veren rehin yakını şunları söyledi:

“Kardeşim böyle bir şey söylemiyor. Sonuçta burada çalışırken bir anda hiç beklenmedik olağandışı bir şekilde patlama yaşanıyor, silah sesleri geliyor. Dışarıya baktığınız zaman bir şeylerin yıkıldığı, tahrip olduğu silah sesleri duyuluyor bu birkaç dakika da devam ediyor. Şahsi fikrime göre evet böyle bir durum var gibi. Terör saldırısı olmayacak gibi bir şeye benzemiyor. Allah bilir ama devletimiz her zamanki gibi bu durumu da açıklığa kavuşturacaktır. Allah’ın izniyle müsterih olacağız, birlik ve dirlik olacağız. Ülkemizin böyle bir kaderi var yani”

‘Kaç kişinin çalıştığını bilmiyorum’

Kardeşinizin çalıştığı firmada kaç kişi çalışıyor biliyor musunuz?

Kaç kişi çalıştığını bilmiyorum. Bölgenin içinin bilmiyorum. Görüştüğümüz kadarıyla 20 kişi vardı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar