TUSAŞ’ı koruyan güvenlik şirketinin sitesinden kaldırdığı listeyi yayınlıyoruz

TUSAŞ’ı koruyan güvenlik şirketinin sitesinden kaldırdığı listeyi yayınlıyoruz
TUSAŞ’a terör saldırısı düzenlendi, 5 kişi şehit oldu. TUSAŞ’ı koruyan “CAT Güvenlik” şirketi sitesinden çalıştıkları kurumları gösteren listeyi kaldırdı. Gazete Pencere’nin ulaştığı şirket çalışanı “Sadece TUSAŞ’ın sosyal tesislerini koruyoruz” dedi.

Caner Taşpınar

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’ye (TUSAŞ) iki terörist saldırı düzenledi. Saldırıda 5 kişi şehit oldu, 2’si ağır 19 kişi yaralandı.

Milli savunma sanayiinin kalbi olarak nitelendirilen TUSAŞ’a terör saldırısı sonrası “güvenlik” tartışması başladı.

İki saldırgan araçla TUSAŞ önüne gelmiş ve ağır silahlarla araçtan inip o sırada TUSAŞ ana nizamiyeden çıkanları yaylım ateşine tutmuştu. Güvenlik noktalarını da ateş altına alan teröristler ile güvenlik görevlileri arasında çatışma yaşandı.

Saldırganların TUSAŞ nizamiyesini geçebilmesi güvenlik zafiyeti konusunu gündeme getirdi.

Türkiye’nin NASA’sı olarak anılan TUSAŞ’ın güvenliğini “CAT Güvenlik” adlı özel şirket sağlıyor.

CAT Güvenlik şirketinin resmi sitesinde yer alan “Bize Güvenenler” listesinde TUSAŞ da yer alıyor.

cat-guvenlik-tusas.png

‘Bize Güvenenler’ listesini siteden kaldırdılar

TUSAŞ’ı koruyan CAT Güvenlik şirketinin “www.catguvenlik.com” adlı resmi internet sitesinde “Bize Güvenenler” başlığıyla çalıştığı kurumların listesine yer verilmişti.

bize-guvenen-listesi.png

Şirketin internet sitesinde “Bize Güvenenler” listesi dün yani 24 Ekim 2024 Perşembe gününe dek yayındaydı. Ancak bugün CAT Güvenlik sitesinden “Bize Güvenenler” listesi kaldırıldı.

İşte CAT Güvenlik şirketinin resmi internet sitesinde “Bize Güvenenler” başlıklı bölümün kaldırıldığı gösteren ekran görüntüsü:

bize-guvenenler-kaldirildi.png

Ayrıca şirketin internet sitesindeki “Devam eden projelerimiz” başlığı altında ise “TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.” bulunuyor.

Şirketin “Bize Güvenenler Gücümüzün Kaynağıdır” sloganıyla sosyal medya hesabından yayınladığı tanıtım görselinde ise TUSAŞ’ın yanı başındaki “Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” de var. Ayrıca Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile 137 Oda ve Borsanın ortaklığı ile kurulan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) gibi kurumlar da CAT Güvenlik listesinde yer alıyor.

c4bbfac3-2149-458f-b925-fd0f7dd0ff99.jpg

CAT Güvenlik ayrıca Ankara Adliyesi’nin güvenlik ihalesini alıp binanın hem iç hem de dış korumasından sorumluydu.

d425dda0-5b1b-4c07-aeca-1804c876bb2e.jpg

TUSAŞ saldırısından 6 gün önce ise CAT GÜVenlik sosyal medya hesaplarından saldırının olduğu Kahramankazan bölgesindeki Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (HAB) için özel güvenlik ilanı vermişti.

cat-is-ilani.png

‘Sadece TUSAŞ’ın sosyal tesislerini koruyoruz’

Gazete Pencere, CAT Güvenlik şirketinin Genel Müdürü Mustafa Civelek ile görüşmek için şirket telefonunu aradı. Şirket çalışanı, “Biz sadece TUSAŞ’ın sosyal tesislerini koruyoruz, başka bir güvenlik çalışmamız yok, bunu aynen yazabilirsiniz” dedi. Adını ve soyadını paylaşmak istemeyen şirket çalışanı, patron Mustafa Civelek ile görüşme talebimizi de ileteceğini belirtti. Ancak, görüşme talebinin üzerinden 24 saat geçmesine karşılık geri dönüş yapılmadı.

cb8c437f-fcda-409a-aa66-f9df8b714243.jpg

CAT Güvenlik şirketi sahibi Mustafa Civelek.

Eski İçişleri Bakanı fotoğrafta

CAT Güvenlik internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında tanıtım fotoğrafı olarak eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu’nun da yer aldığı patron Mustafa Civelek ve personellerle çekilmiş olan fotoğrafa yer veriyor.

39d2306a-d537-4b37-bff0-fad319aecde7.jpg

CAT Güvenlik sahibi Mustafa Civelek, Elazığ Zülfü Ağar Polis Okulu’ndan 1995 yılında mezun oldu.

04752c8f-ceef-4997-9b7f-5a16cd2c1b0f.jpg

Civelek 2006 yılında ise CAT Güvenlik şirketini kurdu.

MHP’li olduğun sosyal medya hesabından paylaşan Civelek, MHP için seçim çalışması da yapmıştı.

mustafa-civelek-mhpye-destek.png

MHP’deki genel başkanlık tartışmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yerine Meral Akşener’i destekleyen Civelek, Akşener ile yaptığı görüşmeyi de sosyal medya hesabından yayınladı.

civelek-ile-aksener-birlikte.png

Mustafa Civelek, 2009 yılında bugün AKP Milletvekili olan Gazeteci Resul Kurt’a konuşmuş ve güvenlik sektörüyle ilgili şunları söylemişti:

“İnsanlar krizde en azından sigortam olur, diyerek güvenliğe yöneliyor. Sektör 3.5 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştı. Türkiye genelinde yaklaşık 450 bin kişi özel güvenlikçi sertifikasına sahip. Eğitim için başvuranlar içinde iyi eğitimlilerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu belki bizi sevindiriyor ama ülkemizin geleceği için iyi bir sinyal olduğunu düşünmüyorum.”

Eski Üs Komutanı ‘Türk askeri koruyordu’ demişti

TUSAŞ’ın hemen yanı başında olan Akıncı (eski adıyla Mürted) Askeri Üssü’nün eski komutanı emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, TUSAŞ’ın güvenliğine ilişkin dünü ve bugünü Gazete Pencere’ye değerlendirmişti.

Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, “TUSAŞ tesislerine henüz yaklaşılmadan aramalar yapılıyordu. Hem bizim askerimiz hem de TUSAŞ’ın özel güvenliği bu noktada arama yapıyordu. O zamanlar özel güvenlikler de hep asker emeklileri oluyordu. Yıllar geçti, o güvenlikler özelleşti, özel şirketler artık görev yapıyor” demişti.

Erdoğan Karakuş, “Hürkuş orada üretiliyor, Hürjet orada üretiliyor, KAAN orada üretilecek. Atak1, Atak2 orada üretiliyor, insansız hava araçları orda üretiliyor. Helikopter orada üretiliyor” diyerek TUSAŞ’ın önemine dikkat çekmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar