TUSAŞ saldırısını PKK üstlendi: Önceden planlandı, siyasal gündemle ilişkisi yoktur

TUSAŞ saldırısını PKK üstlendi: Önceden planlandı, siyasal gündemle ilişkisi yoktur
PKK, TUSAŞ'a yapılan silahlı saldırıyı üstlendi. Eylemin daha önce planlandığı hususunda açıklama yapan örgüt, mevcut siyasal gündemle saldırının ilişkisi yoktur denildi.

Ankara'nın Kazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesisine düzenlenen silahlı saldırıyı PKK üstlendi.

PKK'ye bağlı Halk Savunma Merkezi (HSM) tarafından yapılan açıklamada “Ankara’da bulunan TUSAŞ yerleşkesine dönük gerçekleşen fedai eylem, Ölümsüzler Taburu’nun bir otonom timi tarafından yapılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Eylem önceden planlandı, siyasal gündemle ilişkisi yoktur

Örgüt tarafından yapılan açıklamada saldırının, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a yaptığı çağrıyla alakası olmadığı ve uzun süre önce planlandığı vurgulandı: "Uzun bir süre önce planlanıp başarıyla uygulanan bu eylemin Türkiye’de son ayda tartışılan siyasal gündemle asla bir ilişkisi yoktur."

Ne olmuştu?

23 Ekim’de TUSAŞ'a gasp edilen bir taksiyle gelen iki kişi tarafından düzenlenen saldırıda, taksici dahil 5 kişi ölmüş, 22 kişi yaralanmıştı.

Saldırıda, TUSAŞ'ta kalite kontrol görevlisi olarak görev yapan Cengiz Coşkun, Makina Mühendisi Zahide Güçlü, TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz, Güvenlikçi Atakan Şahin Erdoğan ile taksi şoförü Murat Arslan’ın vefat ettikleri duyurulmuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyı düzenleyen Mine Sevjin Alçiçek ile Ali Örek'in öldürüldüğünü açıklamıştı

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar