İki yıl boyunca kanser olan kızına kavuşmak için hastanede bekledi: Şehit başmühendis anneye acı veda

İki yıl boyunca kanser olan kızına kavuşmak için hastanede bekledi: Şehit başmühendis anneye acı veda
TUSAŞ saldırsında hayatını kaybeden makine başmühendisi Zahide Güçlü'nün, eşinin gönderdiği evlilik yıl dönümü çiçeğini almak için nizamiyeye indiği sırada öldüğü öğrenildi. Güçlü’nün kızının 3 yıl önce kanser tedavisi gördüğü ortaya çıktı.

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan tesisine düzenlenen saldırıda 5 kişi şehit oldu, 22 kişi yaralandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili biri başsavcı vekili olmak üzere 9 cumhuriyet savcısını görevlendirdi.

Akşam saatlerinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör saldırısında 5 kişinin şehit olduğunu, 3'ü ağır 22 kişinin de yaralandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, "Büyük ihtimalle saldırıyı PKK terör örgütünün yapmış olduğunu değerlendiriyoruz" ifadesini kullandı

T24'ün edindiği bilgiye göre TUSAŞ Makine Mühendisi Güçlü ile TUSAŞ kalite kontrolcü Cengiz Coşkun, Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Eşinin gönderdiği çiçeğini almak isterken saldırıya uğradı

İki çocuk annesi olan Güçlü'nün evlilik yıl dönümleri nedeniyle eşinin gönderdiği çiçeği almak isterken nizamiyede yaralandığı öğrenildi.

TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz ve güvenlikçi Atakan Şahin Erdoğan ise TUSAŞ revirinde hayatını kaybetti. Taksi şoförü Murat Arslan ise olay yerinde taksinin bagajında ölü bulundu.

Kızı kanser tedavisi gördü

TUSAŞ saldırısında öldürülen Zahide Güçlü’nün tek çocuğu olan kızının 2021 yılında 6 yaşındayken kanser olduğunu öğrendi. 2023’e kadar 2 sene boyunca hastanede kalan çocuğun, tedaviye yanıt vererek ve iyileşmeye başlayarak yakın zamanda evine dönmüştü.

Yakın çevresi tarafından sıkça yaptığı hayır hasenatlarla bilinen 36 yaşındaki başmühendis, özellikle kanser olan çocuklara destekte bulunuyordu.

5 polis yaralandı

Saldırıda, biri başkomiser, biri komiser olmak üzere toplam 5 polis yaralandı. Yaralananlar arasında TUSAŞ'ın teknik ressamı da bulunuyor. Saldırıda yaralananlar Yenimahalle Eğitim Araştırma, Etlik ve Bilkent Şehir Hastanesi, İbni Sina Hastanesi, Hacettepe ve Gazi Üniversiteleri ile Kahramankazan Şehir Hastanelerinde tedavi altına alındı.

Kaynak:t24

Öne Çıkanlar