Türkiye-Suriye yakınlaşması tartışmalarının gölgesinde: Çakıcı ÖSO komutanları ile bir araya geldi

Türkiye-Suriye yakınlaşması tartışmalarının gölgesinde: Çakıcı ÖSO komutanları ile bir araya geldi
Türkiye ile Suriye arasında diyalog kanalları aranırken Alaattin Çakıcı ilginç bir fotoğraf karesi paylaştı. Çakıcı ÖSO komutanları ile bir araya geldi

Türkiye ile Suriye arasında yeniden diyalog kanalları aranırken Suriye’de Esad tarafından terör örgütü olarak görülen gruplar Türkiye’deki ziyaretlerini sürdürüyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Türkmen gruplarının ziyaretinden sonra Suç Örgütü Lideri Alaattin Çakıcı ÖSO’nun komutanları ile bir araya geldi.

Çakıcı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “ÖSO Hamza Özel Kuvvetleri Komutanı Seyf Bolat ve Süleyman Şah Genel Komutanı Muhammet Cesim ziyaretime geldiler. Tüm Dünyada ki Türkmenlerin haklı davalarında yanında durmak Türkiye ve Dünya Türklerinin asli görevidir. Rabbimin rahmeti inananların üzerine olsun.” ifadelerini kullandı.

alaattincakici.png

Erdoğan çağrıda bulunmuştu

Erdoğan NATO zirvesinde yaptığı konuşmada Esad ile aralarında “yaşanan kırgınlıkların sona ermesini temenni ediyorum” demişti. Suriye ile Türkiye arasındaki görüşmeleri ise Hakan Fidan’ın koordine etmesi bekleniyor.

Öte yandan Iraklı görevliler Suriye-Türkiye buluşmasına ev sahipliği yapabiliriz açıklaması yapmıştı.

Esad ise görüşme tekliflerine olumlu yanıt verirken, Türkiye’nin sınırları içinde yer alan gruplara desteğini kesmesini ve askerlerini Suriye’den çekmesini istemişti.

Bahçeli de ÖSO komutanları ile poz vermişti

MHP Lideri Devlet Bahçeli de geçtiğimiz gün ÖSO'nun Türkmen Komutanı Ertuğrul Fehim İsa'yı Genel Merkez binasında ağırladı.

aa-10.webp

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar