Türkiye İşçi Partisi, Beşiktaş'ta ne vaat ediyor?

Türkiye İşçi Partisi, Beşiktaş'ta ne vaat ediyor?
Türkiye İşçi Partisi Beşiktaş Belediye Başkan adayı Arzum Yalçın, partisinin seçim stratejilerini, Beşiktaş'a ne vaat ettiklerini, ilçenin en önemli sorunlarının ne olduğunu ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerini anlattı.Yerel...

Türkiye İşçi Partisi Beşiktaş Belediye Başkan adayı Arzum Yalçın, partisinin seçim stratejilerini, Beşiktaş'a ne vaat ettiklerini, ilçenin en önemli sorunlarının ne olduğunu ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerini anlattı.

Yerel seçimlere sayılı günler kala tüm Türkiye'nin gözü İstanbul'da. Türkiye İşçi Partisi (TİP) her ne kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkarmasa da, İstanbul'un 21 ilçesinde kendi adayları ile seçime katılıyor.

CHP'nin uzun yıllardır hiçbir partiye kaptırmadığı Beşiktaş'ta Aleyna Arzum Yalçın TİP adayı olarak listelerde yerini aldı.

TİP Beşiktaş Belediye Başkan adayı Aleyna Arzum Yalçın, partisinin stratejilerini Gazete Duvar'dan Didem Mercan'a anlattı.

"Beşiktaş, gençlere yönelik politikaların çok üretilmediği bir ilçe"

TİP Gençlik Çalışmalarından Sorumlu MYK üyeliği görevinde de bulunan Beşiktaş adayı Aleyna Arzun Yalçın Beşiktaş'tan seçim yarışına dahil oluyor. Yalçın, Beşiktaş'ta gençlere yönelik faaliyetlerin çok sınırlı olduğuna dikkat çekiyor.

Yalçın, ''Beşiktaş bünyesinde çok fazla lise ve üniversiteyi barındırıyor, aynı zamanda gençlerin sosyalleşmek için en çok tercih ettiği ilçelerin başında geliyor. Buna rağmen gençler özelinde çok fazla politikanın üretilmediği, gençlere dönük faaliyetlerin çok sınırlı olduğu bir ilçe Beşiktaş. Tam da bu yüzden yerel seçimlerde Beşiktaş’tan aday oldum. Aday oldum çünkü gençlere ve kadınlara dönük halkçı bir belediyeciliğin hayatlarımızda çok fazla şeyi değiştirebileceğini biliyoruz. Bugün yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen toplumsal kesimlerin başında gençler geliyor ve belediyelerin de bu tabloda politikalarını buna göre şekillendirmesi gerekiyor'' dedi.

TİP, Beşiktaş'a ne vaat ediyor?

Yalçın, Beşiktaş'taki gençlere yönelik seçim vaatlerini ise şöyle sıraladı:

''Üniversite ve lise öğrencilerinin ders çalışmalarına olanak sağlayan ve 24 saat hizmet vereceğimiz 'İmece Yaşam Merkezleri'nde kütüphane, aşevi, etüt merkezi, çamaşırhane ve ücretsiz internet hizmeti sağlayacağız. Gençliğin siyasal ve sosyal katılımını artırmak amacıyla, örgün eğitimde olup olmamalarından bağımsız olarak sahip olacakları kartlar sayesinde kent içi ulaşımda A(13-25) grupları için ücretsiz erişim ve B(26-30) grupları için yüzde 50 indirimli erişim sağlayacağız. İlgili kartlara sahip olanlar; belediye uhdesinde bulunan müzelerden ücretsiz, belediye tesislerinden indirimli olarak faydalanabilecek. Kentte yapılacak tüm sosyal ve kültürel etkinliklerde biletler belediye tarafından satın alınarak, gençlerin katılımını teşvik etmek için onlara indirimli olarak sağlanacak. Bugün biz gençlerin yaşadığı en büyük krizin barınma krizi olduğunu biliyoruz ve belediyemiz bünyesinde açacağımız yurtlar sayesinde kalacak yurt bulamadığı için okulunu dondurmak ve memleketine dönmek zorunda kalan öğrencilere kalacak yer imkanı sağlayacağız. Gençlerin siyasete katılımını arttırmak, gençliğin ihtiyaçlarına kendi çözümlerini üretme olanaklarını ve gönüllü aktivitelerini güçlendirmek adına kent konseyi düzeyindeki gençlik meclislerinin; mahalle, üniversite ve lise düzeylerinde temsilcilerden oluşacak şekilde genişletecek ve gençlik meclisi temsilcilerini belediye meclisinin gençlik spor komisyonunun doğal üyesi haline getireceğiz. Türkiye’de düzen partilerinin bize dayattığı siyaset anlayışının zıttı bir şekilde genç bir kadının aday olması, sokakta özellikle gençler tarafından hem şaşkınlıkla karşılandı hem de olumlu bir tepki aldı. Onlar da, yaşadığımız sorunların ortak olduğunun ve çözümü ancak bizlerin yaratabileceğimizin farkındalar."

"Beşiktaş'ın en önemli sorunu deprem"

Beşiktaş'ın en önemli sorununun deprem olduğunu belirten Yalçın, Beşiktaş'ın yapı stokuna dikkat çekiyor:

''Beşiktaş’ın en önemli sorunu ise deprem ve afetler. İster yerel yönetimlere ister merkezi yönetime bakalım: Afetlere karşı halkımızı korumak için hiçbir şey yapılmadığını görüyoruz. Beşiktaş yapı stokunun çok eski olduğu ilçelerimizden biri ve bu konuda bir şey yapılmadığını görüyoruz. Bu konuyla alakalı planlarımız ve projelerimiz var. Yapı stokunun güçlendirilmesi ve halkımızın depreme dair mahalle bazlı bilinçlendirme faaliyetlerinin başlatılması gerekiyor."

"Yurttaşın en önemli sorunu belediye yönetimine ulaşamamak"

Yalçın, belediye meclisini kolektif bir şekilde çalıştırmak istediklerini belirterek sözlerine devam ediyor:

"Beşiktaş aslında emekçi nüfusunun da çok yoğun bir şekilde yaşadığı bir ilçemiz. Nüfusun çok büyük bir bölümü, emekçilerden, emeklilerden ve aynı zamanda geleceğe dair umutsuzlukla bakan gençlerden oluşuyor. Mahallelerde kuracağımız mahalle meclisleri ve gençlik meclisleriyle belediye meclisini kolektif bir şekilde çalıştırmak istiyoruz. Öncelikle belediye işçilerinin özlük ve sendikal haklarını vermek istiyoruz. Bugün Beşiktaş’ta yurttaşlarımızın en çok şikayet ettiği konu belediye yönetimine ulaşamamak. Kuracağımız 'Dijital Yurttaş Demokrasi Sistemi' ile alınacak kararlarda halkın oy ve anketlerle görüşlerini alacak ve belediyeye şikayet ve önerilerini diledikleri zaman ulaştırmalarının önünü açacağız. Bizler Beşiktaş’a baktığımızda, kent suçlarının karşısında pasif kalan bu rant paylaşımında yurttaşların haklarının değil sermayenin gözetildiğini görüyoruz. Biz sosyalistler tam da bu anlayışa karşı, hem halkla birlikte yönetmek hem de halkla birlikte mücadele etmek için adayız. Beşiktaş Belediyesi’nin elindeki imkanları halka karşı işlenen suçlarla mücadele etmek için kullanabiliriz."

 

 

Öne Çıkanlar