Türkiye bir haftada 3 cinayetle sarsıldı: 3 aile yok oldu

Türkiye bir haftada 3 cinayetle sarsıldı: 3 aile yok oldu
Ekonomik ve siyasi krizlerle boğuşan Türkiye’de aile içi şiddet vakaları da sık sık gündeme gelmeye başladı.

Bunların bir sonucu olarak Türkiye son bir haftadır üst üste gelen cinayet haberleriyle çalkalanıyor. Çanakkale, Bursa ve Ankara'da 3 aile yok oldu.

3 babanın karıştığı olaylarla aile bireyleri çocuklar dahil katledildi. Haberlerde geçim sıkıntısı vurgusu yapılsa da yaşanan bu olaylara ilişkin ilgili bakanlıkların ne gibi önlemler aldığı bilinmiyor.

Bursa’da yaşanan cinayet vakasında 4 kişi hayatını kaybederken Çanakkale’de cinayeti işleyen baba dahil 3 kişi Ankara’da ise çocuklarını rehin alan baba kendisini ve iki çocuğunu öldürdü.

Bir haftada neler yaşadık?

30 Mayıs’ta Bursa'da geçim sıkıntısı çektiği iddia edilen baba Murat Kılıç, bodrum katında 3 çocuğuyla birlikte kahvaltı yaparken önce kızlarını sonra oğlunu öldürdüğünü anlattı.

Emniyete gidip teslim oldu

Çocuklarını öldüren Murat Kılıç'ın daha sonra Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ek hizmet binasına giderek, "Ben, üç yavrumu öldürdüm. Kendi canıma kıymak istedim Başaramadım. Bilginiz olsun." dedi.

Ankara’da yaşanan cinayet

Diğer bir olay ise 2 Temmuz günü Ankara'da meydana geldi. İnşaat mühendisi Murat Keklik kayınbiraderinin evine gitti. Psikolojik sorunları olduğu ve ilaçlarını kullanmadığı öne sürülen Murat Keklik, evde kızı Doğa (11) ve oğlu Yağız Keklik'i (14) tabanca ile rehin aldı. Keklik, önce çocuklarını vurdu sonra da silahı başına dayayıp tetiğe bir kez daha bastı.

Murat Keklik ve Cemile Yıldız Keklik'in boşanma aşamasında olduğu akrabalarının dediğine göre de Murat Keklik daha önce duruşmada, bir katliam yapacağını söylemiş.

Çanakkale’de cinayet

Başka bir katliam ise bugün (4 Temmuz) Çanakkale'de yaşandı. İsmail Çakmak adlı kişi ile eşi Filiz Çakmak arasında nedeni henüz belli olmayan bir şekilde tartışma yaşandı.

Yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine İsmail Çakmak evdeki pompalı tüfekle eşi Filiz Çakmak ve 8 yaşındaki oğlu B.Ç’yi pompalı tüfekle öldürdü. Ardından İsmail Çakmak intihar etti.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar