Türk TIR'ları ve PTT binası taşlanmıştı: TSK, Suriye'ye takviye güçler gönderdi!

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekat bölgesi'ndeki El Bab ve Azez'de Türkiye'ye ait çok sayıda araç ve binaya saldırı gerçekleşti. Türk Silahlı Kuvvetleri de bölgeye takviye kuvvetler gönderdi. Suriye Geçici Hükümeti yaşanan gelişmeler üzerine açıklama yaptı.

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekat bölgesi'nde bulunan El Bab ve Azez şehirlerinde, Özgür Suriye Ordusu yandaşları ayaklandı.

Türkiye'ye ait çok sayıda aracın El Bab'a girmesini engellemek amacıyla El Rai kavşağında toplanan kalabalık, Türk TIR'ını taşladı. O anlara ilişkin görüntüler, sosyal medyada infial yarattı.

whatsapp-image-2024-07-01-at-18-10-35.webp

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki tüm sınır kapılarını 2. bir emre kadar kapattığı iddia edildi.

Bunun üzerine TSK bölgeye takviye kuvvetler gönderdi.

Suriye Geçici Hükümeti çağrı yaptı

Suriye Geçici Hükümeti "özgürleştirilmiş bölgelerde yaşayan halkın, Türk ordusu ile Suriye Milli Ordusunun fedakarlıklarıyla inşa edilen mal ve kurumlara saldırmayı amaçlayan kışkırtıcı çağrılara uymamasını" istedi.

Suriye Geçici Hükümetinden yapılan açıklamada, tarih ve coğrafyanın, Türkler ile Araplar arasında yüzyıllar boyunca var olan kardeşliğe tanıklık ettiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu nedenle Suriye Geçici Hükümeti, katil Esad rejimi, müttefikleri ve terör örgütlerinin işlediği suçlardan kaçan Suriyeli mültecilere yönelik tüm aşırı görüşlü eylemleri kınamaktadır. Suriye Geçici Hükümeti, Türkiye'deki ve tüm sığınma ülkelerindeki Suriyelilerin korunmasının gerekliliğini vurgulamakta ve Türkiye İçişleri Bakanlığının saldırganlara karşı aldığı yasal adımları takdir etmektedir.

Suriye Geçici Hükümeti, özgürleştirilmiş bölgelerde yaşayan halkımızı, Türkiye ile Suriye halkları arasındaki mevcut ittifakı baltalamayı, Türk ordusu ile Suriye Milli Ordusunun fedakarlıklarıyla inşa edilen mal ve kurumlara saldırmayı amaçlayan kışkırtıcı çağrılara uymamaya çağırmaktadır. Suriye Geçici Hükümeti, bu olayların, devrim düşmanları tarafından Türk-Suriye ilişkilerine zarar vermek ve Suriye topraklarını terörizmden kurtarmada Suriye halkıyla çalışan Türk kardeşleri hedef almak için kullanılması tehlikesinin altını çizmektedir."

suriyenin-kuzeyinde-turk-bayragi-ve-binalara-saldirilar-sonrasi-suriye-gecici-hukumeti-cagri-yapti-17198560928403-1.jpg

Taşlanan araçların şoförleri Türkiye'ye döndü

El Bab şehrindeki saldırılardan yaralı kurtulan TIR şoförleri Türkiye'ye döndü.

Dışişleri: Yaşanan hadiselerin provokasyonlara malzeme edilmesi yanlış

Dışişleri Bakanlığından da yaşanan olaylara ilişkin açıklama geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Türkiye'nin Suriye halkının esenliği için gösterdiği çabalar ve ilkeli duruşu, her türlü provokasyonun üzerindedir. Devletimizin adli süreçleri işlettiği bir suçun ardından yaşanan hadiselerin sınırımız ötesinde provokasyonlara malzeme edilmesi yanlıştır" ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar