Tuna Kiremitçi özeleştiri yaptı: ‘Salakça ve anlamsız kaldı’
Gazete Pencere- CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı, Türkiye Belediyeler Birliği ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki soruşturma kapsamında tutuklandı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önce diplomasının iptali ardından gözaltına alınıp tutuklanmasına milyonlar tepki gösterdi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tutuklanmasının ardından İstanbullulara ve tüm Türkiye’ye çağrı yaptı. İmamoğlu “Oyunuzu kullanın Saraçhane’de e diğer illerimizde demokrasi meydanlarında buluşarak sesinizi yükseltin” dedi.
Halk İmamoğlu’na oy vermek için sokaklara döküldü.
Ekrem İmamoğlu’na destek için üniversiteler miting alanlarını doldurdu ve İstanbul’un dört bir yanında yürüyüşler yaptı.
Polisin sert müdahalesiyle eylemlerdeki binlerce genç yaralandı. Gençlerin morarmış gözleri, vücutlarındaki izler sosyal medyada yer aldı.
Oysa gençler polislere karanfil vererek sert müdahaleye karşı sağduyu çağrısı yapmıştı.
Yazar ve müzisyen Tuna Kiremitçi, gençlerin polislere karanfil vermesini alkışlamış ve “Yarınlar sizin” demişti. Polis şiddetinden sonra ise Kiremitçi özeleştiri yaptı.
Tuna Kiremitçi “Bu temenni yaşananların yanında maalesef salakça ve anlamsız kaldı. Ne diyeyim, kusura bakmayın gençler. Yanınızdayız” diye yazdı.
Kaynak:Haber Merkezi