TSYD başkanı ‘başörtülü ayrımı’ yaptığı iddiası üzerine mi görevden alındı?

TSYD başkanı ‘başörtülü ayrımı’ yaptığı iddiası üzerine mi görevden alındı?
TSYD'nin İstanbul'daki tesisine ait havuzuna dernek üyesinin türbanlı eşi alınmadı iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. TSYD Başkanı Tongsir'in görevden alınmasının nedeni olarak başlatılan bu soruşturma olduğu iddia ediliyor.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Oğuz Tongsir, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılarak yerine kayyım atandı.

Mayısta yeniden başkan seçilmişti

TSYD Başkanı Tongsir, mayısta düzenlenen Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda İsmail Er'in karşısında 499 oy ile birlikte yeniden seçildi. İsmail Er ise 196 oyda kalmıştı.

Ağustosta gündeme gelen bir iddia üzerine TSYD yöneticileri hakkında İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İstanbul Valiliği'nin de takip ettiği bir soruşturma başlatıldı.

Başörtülü vatandaş havuza alınmadı iddiası

Konu olan iddiada TSYD'nin İstanbul Beşiktaş'taki tesisine denrek üyesinin başörtülü eşi alınmadı. Dernek üyesinin eşinin, tesisin havuzunu kullanmak istemesi üzerine engellemeyle karşılaştığı iddia edildi. İddialar üzerine de dernek başkanı ve yöneticileri hakkında soruşturma başlatıldı.

1kapak-12.png

Spor camiasında, TSYD Başkanı Tongsir'in bu soruşturma kapsamında görevden alındığı konuşuluyor.

'Asılsız ihbar üzerine uzaklaştırılmış bulunuyorum'

Gelişmeler üzerine bir açıklama metni gönderen Tongsir "Değerli üyem, seçimi kaybetmiş malum kişilerin sosyal medyada yaptığı asılsız ihbar üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından bir tedbir olarak geçici bir süre TSYD Başkanlığı’ndan uzaklaştırılmış bulunuyorum. Derneğe kayyum atanmıştır. Anadolu'dan gelen gazeteci arkadaşların usulsüz bir şekilde Genel Kurul’a davet edildiği ve seçimi böyle kazandığım iddia edilmektedir. Hiçbir üyemiz satın alınamaz, oyunu peşkeş çektirmez. Anadolu'dan başlayan hamleyi çekemeyenler sonunda dersini gene alacaktır. Bu kısa süreçte gene Levent'te olacağımı bilmenizi isterim. Biz seçimle geldik, seçimle gideriz. Sevgi ve saygılarımla" ifadelerini kullandı.

İsmail Er: Talihsiz kötü olay

Seçimli Genel Kurul'da Oğuz Tongsir'e karşı yarışan İsmail Er ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "TSYD tesislerine eşinin başı kapalı diye alınmayan emekçi spor yazarlarının başına gelen talihsiz kötü olayı Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı takip etti, usulsüzlük ve hukuk dışı davranıldığı kararını alarak başkanı görevden aldı" dedi.

1kapak-11.png

İzmirlioğlu'ndan açıklama: Dileğimiz bu olayla tekrar karşılaşmamak

TSYD Üyesi Mehmet İzmirlioğlu'nun eşi Merve İzmirlioğlu, derneğin yüzme havuzuna başörtülü olduğu gerekçesiyle alınmamasına ilişkin TSYD Başkanı Tongsir hakkında suç duyurusunda bulunurken açıklama yaptı.

1kapak-10.png

Merve İzmirlioğlu, İstanbul Adliyesi'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 29 Ağustos'ta TSYD'nin İstanbul Beşiktaş'taki açık havuzunda 'ayrıştırıcı ve çağ dışı bir uygulama' ile karşılaştıklarını söylemişti.

İzmirlioğlu, "Benim için çok üzücüydü. Eğitimciyim, anneyim, çocuklarımın yanında böyle bir durum yaşamak bizi çok üzdü. Dileğimiz Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşadığımız bu yüzyılda bu olayla tekrar karşılaşmamak, her toplumda başörtümüzle yer almak" diye konuşmuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar